Yeniden Refah Partisi Başkanı Erbakan:’’ 1.5 Milyon Seçmenden Oy Aldık’’

featured
YENIDEN REFAH PARTISI GENEL BASKANI FATIH ERBAKAN, "TABII YEDILI MASA YINE BU SECIMIN KAYBEDENLERINDENDIR. MASANIN 4 TANE KUCUK PARTISI BUNLAR DA BU SECIMLERIN SONUCLARINA GORE ADETA BIR TABELA PARTISINE DONUSMUS DURUMDADIRLAR. CUNKU CHP'NIN OYLARI 23 KUSURDEN 25'E YUKSELMISTI. CHP KENDISI HIC OY ARTTIRMAMIS OLSA BILE KI BU MUMKUN DEGIL. 4 TANE PARTININ TOPLAM OYUNUN 1.5 OLDUGU GOZUKMEKTEDIR. YANI DORDUNU TOPLASANIZ YENIDEN REFAH PARTISI'NIN YARISI ANCAK EDIYOR." DEDI. (FOTO:SALIH BUYUKSAMANCI/KONYA, DHA)
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi Başkanı Erbakan, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin kaybedeninin 7’li masa olduğunu belirtti. Millet İttifakı içerisinde yer alan 4 partiyi tabela partisi olarak değerlendiren Erbakan, ‘’Bu 4 partinin toplam oyu yüzde 1.5 olarak belirlenmiş, bizim partimizin yalnızca yarısına denk gelmiştir’’ dedi.

Yeniden Refah Partisi Başkanı Erbakan, çeşitli ziyaretler ve programlara katılmak için Konya’ya gitti. Yeniden Refah Partisi mensupları ile buluşan Fatih Erbakan’ın gündeminde 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimler yer aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimin kaybedenleri arasında yer aldığını ifade eden Fatih Erbakan, ‘’Gayret ve hevesine rağmen milletvekillerini bonkör şekilde diğer partilere dağıtmış olmasına rağmen seçilemedi. 40’a yakın milletvekili, ki bu sayıyla 2 Meclis Grubu kurulabilir diğer partilere verildi. Seçimi kaybedenler arasında HDP’de var, yüzde 11 seviyesindeki oyları yüzde 8’e kadar düşüş yaşadı. 20 yılın ardından ilk kez oyları düştü’’ diye konuştu.

‘’Tabela Partileri Yüzde 1.5 Oy Aldı’’

Yeniden Refah Partisi Başkanı Erbakan, ‘’14 ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerin kaybedenleri arasında 4 küçük parti de bulunmaktadır. 7’li masanın birer üyesi olan bu küçük partilerin dönüştüğü durum tabela partiliği olmuştur. Zira, CHP’nin yüzde 23 oranında olan oyu son seçimde yüzde 25 oranına çıktı. CHP’nin oyunu hiç artıramamış olması ise mümkün olmaz. Demek oluyor ki, 7’li masadaki 4 partinin toplam oyu yüzde 1.5 oranındadır. 4 partiyi toplasanız dahi bizim partimizin seçim sonuçlarının yarısına denk gelmektedir’’ ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Başkanı Erbakan: ‘’Bilek Gücüyle Oy Aldık’’

Millet İttifakı içerisinde yer alan 4 partinin sahip olduğu finansal imkanlara dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan açıklamasına şöyle devam etti:

‘’Millet İttifakı içerisinde bulunan iki parti yeni kuruldu. Kuruluşlarında da finansal olarak muazzam parasal kaynakları vardı. Adeta balon gibi şişirilmek sürati ile cilalandılar ve medyanın da desteğini aldılar. Arkalarına medyanın desteğini ve rüzgarı almış olmalarına rağmen seçim sonuçları ortadadır. Neredeyse sıfır oranına yakın oy aldıkları belirlendi. Tabela partisi konumuna düştüler. Yeniden Refah Partisi olarak biz ise bileğimizin hakkı ve kendi gücümüz sayesinde 1.5 milyondan fazla oy almayı başardık. TBMM’ye 5 milletvekili göndermeyi başardık. Tüm sonuçlar bu işin parayla değil, gönülle olduğunu kanıtlamıştır.’’

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeniden Refah Partisi Başkanı Erbakan:’’ 1.5 Milyon Seçmenden Oy Aldık’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin