Ahmet Efe’nin Hayatını Kaybettiği Kazada Taksi Şoförü Tahliye Edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zonguldak’ta meydana gelen trajik bir kazada Ahmet Efe Çalık’ın hayatını kaybetmesi ve diğer yolcu Miraç K.’nin  yaralanmasıyla ilgili olarak taksi şoförü Bayram S.  hakkında verilen karar büyük bir infiale yol açtı. Kazanın yaşandığı tarih olan 2 Nisan’da, Kilimli ilçesine giden sahil yolundaki Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı-1 Tüneli’nin çıkışında meydana gelen kazada, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolü kaybeden taksi, takla atarak aydınlatma direğine çarpmıştı. Bu korkunç kazada Ahmet Efe Çalık yaşamını yitirirken, Miraç K. ve şoför Bayram S. yaralanmıştı.

5 Yıl Hapis Cezasına Çarptırdı Fakat Tahliye Kararı Verildi

Bayram S., 22 yaşında genç bir adam olarak mahkemeye çıkarıldı ve Ahmet Efe’nin ölümüne sebebiyet verdiği iddiasıyla tutuklanarak yargılandı. Mahkeme, Bayram S.’yi bilinçli taksirle bir kişinin ölümü ile bir kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak cezaevinde geçirdiği süre değerlendirilerek tahliye kararı verildi.

Aile Ve Avukatı Büyük Bir Hayal Kırıklığı Yaşadı

Kararın ardından Ahmet Efe Çalık’ın ailesi ve avukatı büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Ahmet Efe’nin babası Ayhan Çalık, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederken, ailenin avukatı ise kaza yerindeki hız sınırının aşılmasıyla bilinçli olarak sebebiyet verildiğini belirterek kararı eleştirdi. Avukat Zafer Özer, Türk Ceza Kanunu’nun 85. maddesi uyarınca ceza aralığının 2 yıldan 15 yıla kadar olduğunu hatırlatarak karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Ahmet Efe
Ahmet Efe

Cinayet Olarak Nitelendiriliyor Ama Dışarıda Geziyor

Ahmet Efe Çalık’ın amcası Orhan Çalık ise yaşanan durumu bir cinayet olarak nitelendirdi ve Bayram S.’nin aldığı 5 yıllık cezanın yetersiz olduğunu ifade etti. Hız sınırlarını aşarak gencecik bir çocuğun ölümüne sebep olan şoförün bu ceza ile serbest bırakılması adalet duygusunu zedelerken, ailenin acısı daha da derinleşti. Bu trajik olay, adalet sisteminin yetersizliği ve ailenin yaşadığı derin acıyı bir kez daha gözler önüne serdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ahmet Efe’nin Hayatını Kaybettiği Kazada Taksi Şoförü Tahliye Edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin