Akkuyu Nükleer Santrali Silifke Bölgesine Büyük Katkı Sağlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun Silifke Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük Marvista Otel’in Genel Müdürü Volkan Kalkan ve gayrimenkul danışmanı Güney Gürgen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin NGS Gülnar-Silifke-Taşucu bölgesine yönelik katkılarını değerlendirdi. Uzmanlar 2018’den bu yana yaşanan değişimi gelecekte bölgenin daha da büyüyüp gelişeceğinin en büyük işareti olarak gördüklerini belirtti.

İşletmelerin Artışı ve Ekonomik Büyüme

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar Akkuyu NGS’nin yapımına başlamasının ardından Silifke’nin çehresinin değiştiğini vurgulayarak bu süreçte Silifke Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 500’den fazla işletmenin faaliyete geçtiğini ifade etti.

Diğer odalara kayıtlı esnafla birlikte bu sayının 1000’e yakın olduğunu belirten Kaynar bu durumun son derece önemli olduğunu dile getirdi. Ayrıca santralde 25 bin kişinin çalışması ve bu kişilerin kazancını Silifke’de harcamasıyla esnaf ve işletmecilerin yüzünün güldüğünü söyledi. Kaynar nüfus artışının ticaretin ve sanayinin gelişmesinin yeni işyerlerinin açılmasına ve bölgeye daha çok yatırım yapılmasına yol açtığını belirtti.

İstihdam ve İş Gücü İhtiyacında Artış

Yeni yollar altyapı sistemleri ve konut projeleriyle Silifke’nin ciddi bir kalkınma sürecinde olduğunu ifade eden Kaynar emlak sektörünün büyük bir ivme kazandığını ve inşaat çalışmalarının hala devam ettiğini dile getirdi. Kaynar inşaat sektöründeki bir işin 60 yan sektöre etkisi olduğunu belirterek Silifke’de inanılmaz bir değişim yaşandığını sözlerine ekledi. Kaynar ayrıca bölgede işsizliğin en aza indiğini ve hatta pek çok sektörde eleman sıkıntısı yaşandığını dile getirdi.

Akkuyu Santrali
Akkuyu Santrali

Akkuyu NGS’nin Türkiye’nin Enerji Bağımsızlığına Katkısı

İş gücüne olan ihtiyacın çok fazla olduğunu vurgulayan Kaynar Türkiye’nin dört bir yanından Silifke’ye çalışmaya gelen insanlar olmasına rağmen bu ihtiyacın hala karşılanmadığını belirtti. Akkuyu NGS ve bu projenin gelişen sektörlerle birlikte büyük bir iş gücü ihtiyacı doğurduğunu söyleyen Kaynar santralin Silifke’nin yanı sıra tüm Türkiye’ye büyük bir yarar sağlayacağına inandığını ifade etti.

Nurettin Kaynar Türkiye’nin nükleer enerji kullanan ülkeler arasında yer alacak olmasının büyük bir adım olduğunu ve Akkuyu NGS’nin Türkiye’nin enerji bağımsızlığı yolunda bir mihenk taşı olacağını düşündüğünü belirtti. Aynı zamanda nükleer enerjinin geleceğin enerjisi olarak nitelendirildiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akkuyu Nükleer Santrali Silifke Bölgesine Büyük Katkı Sağlıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin