Memurlar Bu Habere Çok Sevinecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasını içeren bir kanun teklifini sunduklarını duyurdu.  Teklif 6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi adı altında 17 maddeden oluşmaktadır.

Memur Maaşlarına Büyük Artış Öngörülüyor

Güler teklifin en düşük memur maaşında yapılacak artışın yanı sıra tüm kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Temmuz 2023 tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasındaki dönem için enflasyon farkı dahil olmak üzere seyyanen net 8 bin 77 TL’lik bir artış öngördüğünü belirtmiştir. Buna göre en düşük memur maaşı Aralık 2022 tarihinde 9 bin 105 TL iken 2023 Ocak tarihinde 11 bin 848 TL’ye ve artış oranıyla birlikte 2023 Temmuz’da 22 bin 17 TL’ye çıkarılacaktır. Ayrıca 2023 yılı kümülatif artış oranı ortalama memur maaşında toplamda yüzde 129’a ulaşacaktır.

İşçilere Asgari Ücret Desteği ve İstihdam Teşviki Planlanıyor

Bunun yanı sıra teklifte işçilerin refah seviyelerinin artırılması amacıyla asgari ücretin net 11 bin 402 lira olarak belirlendiği ve işverenlere istihdamı artırmalarını desteklemek amacıyla asgari ücret desteğinin 2023 yılı sonuna kadar devam ettirileceği ve tutarının aylık 500 TL’ye çıkarılacağı da yer almaktadır. Ayrıca teklifte Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla ek motorlu taşıt vergisi alınması öngörülmektedir.

Memur maaşı
Memur maaşı

Milli Dayanışma Paketiyle Deprem Mağdurlarına Destek Verilecek

Kanun teklifinde deprem nedeniyle kayıt ve tescilli olan taşıtların depremde hasar gören binaların maliklerine ait taşıtların ve depremde birinci derece yakınlarını kaybeden mükelleflere ait taşıtların ek motorlu taşıtlar vergisinden istisna edileceği ifade edilmektedir. AK Parti Grup Başkanı Güler bu teklifi Milli Dayanışma paketi olarak adlandırdıklarını ve vatandaşların katkısıyla bu dayanışmanın devam edeceğine inandıklarını belirtmiştir. Teklif aynı zamanda Covid-19 idari para cezalarının iadesini de içeriyor. Güler yasanın diğer maddelerinde kurumlar vergisi motorlu taşıtlar vergisi ve vergi istisnalarıyla ilgili düzenlemelerin yer aldığını söyledi. Dayanışma paketinin ülke bütçesine ek finansman sağlamayı amaçladığı belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Memurlar Bu Habere Çok Sevinecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin