Milli Savunma Bakanı: ‘’Milletimizin Huzuru İçin Her Türlü Tedbiri Alıyoruz’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Milli Savunma Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katıldı. Bakan Güler, ‘’Milletimizin huzuru ve devletimizin bekası için gerekli olan her türlü tedbiri alıyoruz’’ dedi.

Milli Savunma Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Komuta ve Kurmay Eğitimi 5’nci, 10’uncu ve 12’nci dönem mezuniyet törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan okul birincisi olan subaylara diplomalarını verirken; Bakan Güler ise okul ikincisi subaylara diplomalarını takdim etti. Mezuniyet töreninde konuşan Bakan Yaşar Güler, ‘’Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri milletin huzur, devletin bekası ve güvenliği için gereken adımları atmaktadır’’ diye konuştu.

‘’Dünyadaki Güvenlik Ortamı Hızla Değişiyor’’

Türkiye’nin konumu itibariyle savunması ve güvenliğinin her zaman olduğundan daha önemli hale geldiğini belirten Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ‘’Hem dünyada hem de bölgemizde farklı boyutlarda gelişmeler meydana geliyor. Türkiye’nin stratejik konumundan dolayı uyanık olmamız gerekmektedir. Güçlü bir liderlik ve yönetim gerekmektedir. Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri son yüzyılın en etkili ve kapsamlı çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Kahraman ordumuz tarafından hem yurt içinde hem de sınır ötesinde operasyonlar yürütülerek terörle mücadele de başarılar kazanılmaktadır. Azerbaycan, Kıbrıs, Kosova, Libya, Katar, Bosna-Hersek ve Somali gibi dost ve kardeş ülkelerimize de ordumuz tarafından destek sağlanmaktadır’’ ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı: ‘’Barışa Katkı Sağlıyoruz’’

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından dünyada barışa ve istikrara katkı sağlandığı açıklandı. Bakan Güler konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Rusya ve Ukrayna arasındaki tahıl sorununda ülkemiz çözüm üretilmesinde etkin rol üstlendi. Tahıl koridoru uygulamasının yürütülmesini sağlayarak istikrar ve barışa katkı verilmiş oldu. Kahraman ordumuz tarafından kara, deniz ve havada başarılı ve kapsamlı şekilde tatbikatlar gerçekleştirildi. Aynı şekilde milli ve yerli olan savunma sanayimize ait silahlarda ordu sistemimize dahil edildi. Türkiye Yüzyılı’na ulaşma hedefimiz çerçevesinde azimle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. TSK’nin dünyada ve bölgesinde seçkin bir kurum olmaya devam etmesindeki en önemli nokta insan kaynağıdır. TSK personelinin niteliklerinin artması ve geliştirilmesi için çalışmaktayız.’’

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli Savunma Bakanı: ‘’Milletimizin Huzuru İçin Her Türlü Tedbiri Alıyoruz’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin