Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘’Türkiye’ye Verilen Sözlerin Tutulmasını İstiyoruz’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Üniversitesi’nin Harp Enstitüleri Mezuniyet Töreni’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi’yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Üniversitesi’nde düzenlenen yaş kütüğü ve diploma töreninde 249 subay mezun oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından okul birincilerine diplomaları teslim edildi. Mezun olan subayların arasında 19 ülkeden 91 misafir öğrenci de yer aldı. Türk Silahlı Kuvvetlerini başkomutanı olarak genç subaylara güvendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Tek millet, bayrak, vatan ve devlet prensibimize sahip çıkacağınıza inanıyorum. Genç subaylarımızın vatanımızın ve milletimizin bağımsızlığı için hiç tereddüt etmeden şahadete yürüyeceği inancını taşıyorum’’ ifadelerini kullandı.

‘’Uluslararası Ölçekte Marka Değeri Artacak’’

Milli Savunma Üniversitesi’nin açılmasıyla birlikte asker ve sivil işbirliğinin derinlik kazandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Milli Savunma Üniversitesi uluslararası akademi alanında da hak ettiği noktaya gelmelidir. Üniversitemizde hem ordumuzun kurmay düzeyindeki kadroları yetiştirilmekte hem de askeri olarak ülkemizin stratejik açıdan vizyonunu şekillendiren fikir merkezi olması gerekir. Dönüşüm 2016 yılında başladı. Uzun ve geniş vadeli dönüşüm bakış açısıyla hızlandırılması ve olgunlaştırılması faydalı olacaktır. Uluslararası ölçekte üniversitemizin marka değeri artacaktır. Biz de bu çabaları gösteren üniversite yönetimini desteklemeye ve yanında olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘’NATO’daki Görevlerimizin Üstesinden Geldik’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 Temmuz’da Litvanya’nın başkenti Vilvius’ta gerçekleştirilecek olan Liderler Zirvesi’nde Türkiye’nin güvenliği için en doğru karara imza atacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Türkiye, NATO’da çatısı altında üstlendiği görevlerin hepsinin üstesinden gelmiştir. Bu kapsamda milletimize, ordumuza ve NATO örgütünün itibarını zedelemedik. Her zaman barışın, güvenliğin ve istikrarın sağlanması için samimiyet içerisinde çalıştık. Güney Kore, Afganistan gibi ülkelerde askerlerimiz şehit oldu. 71 yıldır içerisinde yer aldığımız NATO ittifakına bizim kadar katkı veren müttefik çok azdır. Lakin, yerleşik kuralların bozulmasına yönelik adımları gördükçe endişelerimiz artıyor. Biz ittifakın genişlemesi politikasını destekledik. Terörle mücadele başta olmak üzere NATO ittifakının değerlerine uyum gösterecek olanları kabul etmeye hazırız. Finlandiya’nın NATO üyeliğine de ilkesel duruş göstererek onay verdik. Terörizmle mücadele gereken adımları atmayan ve teröristleri himaye eden ülkelere karşı ise tepki göstermekten çekinmiyoruz. NATO ittifakı içerisinde dayanışma içerisinde olmak isteyenlerin ülkemizde darbe girişiminde bulunan ve 40 yıldır binlerce vatandaşımızı katleden hainleri himaye etmesini ise kabul etmiyoruz. Terör, demokrasi, güvenlik ve insanlık değerleri ile birlikte yer alamaz.’’

‘’Ülkemizin Güvenliği İçin Doğru Kararı Uygulayacağız’’

NATO Liderler Zirvesi’nde Türkiye’nin güvenliği için en hayırlı ve doğru kararı uygulayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’İttifakların temelinde güven ve dayanışma bulunmaktadır. Güven ve dayanışma yoksa diğer konularında anlamı kalmaz. Bize öneriler de bulunan ülkelerin mensuplarının yanıt vermesi gereken öncelikli sorular var. Bizler, sokaklarında teröristlerin gezdiği ülkelere nasıl güvenebiliriz? Terör örgütleri ile mesafeli olmayan ülkeler NATO’ya katkı yapabilir mi? Her zaman olduğu gibi dürüst ve şeffaf şekilde hareket etmekteyiz. Bize verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. NATO’ya bağlı ittifak ülkelerine Liderler Zirvesi’nde de bu noktaları sunacağız’’ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘’Türkiye’ye Verilen Sözlerin Tutulmasını İstiyoruz’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin