Sivasspor, Kayserspor’u Evinde Mağlup Etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivasspor, deplasmanda oynadığı Kayserispor maçından galibiyetle ayrılarak moral depoladı. Teknik Direktör değişikliği yapan Anadolu ekibi rakibini 3-1’lik skorla geçti. Maçın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun yeni gelmediğini ve geri döndüğünü belirtti. Kayserispor Teknik Direktörü Recep Uçar ise seyirci desteğine rağmen mağlup oldukları için üzgün olduklarını ifade etti.

 

Kayseri’de Heyecan Dolu Maç

Trendyol Süper Lig’in 19’uncu haftası Anadolu derbisine sahne oldu. Uzun yıllardır rekabet içerisinde olan Kayserispor ile Sivasspor sahada kozlarını paylaştı. Kadir Has Stadı’nda oynanan maça sarı kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. İki takımında galibiyet için sahaya çıktığı maç bol gollü geçti. Teknik Direktörlük koltuğunu Bülent Uygun’a teslim eden Sivasspor sahadan 3-1’lik skorla ayrılmayı başardı. Maç sonu basın mensuplarının karşısına çıkan teknik direktörler önemli açıklamalarda bulundu. Kayserispor Teknik Direktörü Recep Uçar hakem kararları ve VAR sistemiyle ilgili eleştiri yaptı.  Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ise önümüzdeki süreçte altyapıdaki oyunculara daha fazla süre tanıyacaklarının sinyalini verdi.

Recep Uçar: ‘’Risk Aldığımız Anda Kalemizde Gol Gördük’’

Mutlak galibiyet hedefi ile sahaya çıktıklarının altını çizen Kayserispor Teknik Direktörü Recep Uçar, ‘’Rakibimizin cephesinde teknik direktör değişimi oldu. Bu sezon teknik direktör değiştirerek karşımıza çıkan rakip sayısı 5’e ulaştı. Yeni bir teknik direktörün göreve gelmesi rakibin maça daha çok motive olmasında etkili oluyor. İlk yarıyı değerlendirdiğimizde topa daha fazla hakim olan taraf olmayı başardık. Rakibimizin oyun planında geçiş hücumları en önemli hamlelerinden birisiydi. Maçtaki ilk geçiş hücumu sonucunda da kalemizde golü gördük. Bireysel hatalarımızda vardı. Şansız bir şekilde gol yedik. Skor olarak geriye düşmememize rağmen rakibimize karşılık vermeyi sürdürdük. Maçın ikinci devresinde ise net gol pozisyonları üretmeyi başardık. Final aşamasında daha iyi olabilirdik’’ diye konuştu.

‘’Kayserispor Mağlubiyetlerin Üstesinden Gelecek Güçtedir’’

Kayserispor’un üst üste 6 galibiyet aldığına dikkat çeken Teknik Direktör Recep Uçar, ‘’Rakibimizin oyuncu kadrosunda önemli ve kaliteli ayaklara sahip oyuncular bulunuyor. Biz pozisyonlar üretsek dahi atamadığımız için maç içerisinde cezalandırılmış olduk. Penaltının olduğu pozisyon meydana geldi. Skor olarak geriye düştüğümüz anlarda ise risk almaya başladık. Risk aldığımız dakikalar içerisinde de kalemizde gol gördük. Taraftarımız en iyi şekilde bizi destekledi. Onların önünde sahadan galibiyetle ayrılmak isterdik, bunu başaramadığımız için üzgünüz. Lakin, üst üste galibiyetler almayı başarmıştık. Kayserispor, mağlubiyetlerinde üstesinden gelebilecek güçtedir. Üst üste 3’üncü mağlubiyetimizi aldık. Bu maçta yaptığımız hataları değerlendirecek ve gerekli dersleri çıkaracağız. Önümüzde hafta Karagümrük ile oynayacağımız maça en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız’’ ifadelerini kullandı.

 

Recep Uçar: ‘’Uzatma Dakikaları Nasıl Belirleniyor’’

Kayserispor Teknik Direktörü Recep Uçar, ‘’Maç içerisinde verilen uzatma dakikalarının hangi sisteme göre belirlendiğini öğrenmeyi isterim. Çünkü, maçın ikinci devresinde Cardoso’nun parmağında meydana gelen sorun nedeniyle oyun 3 dakikaya yakın süre duraklamak zorunda kaldı. Aynı şekilde penaltı pozisyonu da bulunuyor. Penaltı incelemesi için VAR’a gidildi. 4 dakika kadar maç o pozisyonda durdu. Maç içerisinde farklı sakatlıklar oldu. Oyuncu değişiklikleri yapıldı. Tüm bunlara rağmen 6 dakika uzatma verilmesine karar verildi. Serkan Tokat hoca tarafından bu uzatma süresi nasıl hesaplanmıştır? Bunların arkasına sığınmak için söylemiyorum. Sonuç olarak mağlup olan taraf biziz. Sadece, Serkan Tokat’ın bu hesaplamayı nasıl yaptığını öğrenmek istiyorum. Açıklama yaparsa memnun kalırım. Cep telefonu numaram herkeste bulunuyor’’ diye konuştu.

Bülent Uygun: ‘’Altyapıya Önem Vereceğiz’’

Sivasspor camiası için Kayserispor maçının önemli olduğuna dikkat çeken Teknik Direktör Bülent Uygun, ‘’Zorlu bir deplasmandan galibiyetle ayrılmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 3 puanı 3 gol atarak kazandık. Rakibimiz bugüne kadar evinde bir kere yenilmişti. Geçiş hücumlarına önem verdik. Oyun planımızı ve stratejimizi belirledik. Taktik çalışmalarımız ile galibiyet almayı başardık. Futbolcularımı kutluyor, galibiyeti de taraftarımıza hediye ediyorum. Sakat oyuncularımız bulunuyor. Manaj maç içerisinde taraftarla yaşadığı sorunlar nedeniyle sarı kart gördü. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. İtirazda bulunacağız. Sakat oyuncularımızın geri dönmesi ile birlikte rotasyon planlamamızı yapacağız. Altyapıdaki genç futbolcuları da takıma adapte edeceğiz. Biz buraya yeni gelmiş değiliz. Geri döndük ve en iyisi için çalışacağız’’ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sivasspor, Kayserspor’u Evinde Mağlup Etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin