Antalya Dolup Taştı! Boş Yer Bulunmuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkarması Antalya turizmine büyük bir doping etkisi yapmış durumda. Tatilin erken açıklanması okulların kapanması ve sınavların tamamlanması gibi faktörlerle birleşen bu uzun tatil fırsatı Antalya ve Ege bölgeleri başta olmak üzere birçok turizm bölgesinde yoğun talep oluşmasına neden oldu. Özellikle yaz sezonunun başlangıcıyla birleşen bu tatil birçok otelde şimdiden yüzde 100 doluluğa ulaşmış durumda.

Antalya’da Kurban Bayramı Tatilinde Rekor Doluluk ve Yoğun Talep

AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu Kurban Bayramı tatilinin uzaması ve tatilin erken duyurulmasının turizm sektörü için avantaj olduğunu belirtti. Antalya’da hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte tam anlamıyla yaz sezonuna girildiğini ifade eden Kavaloğlu otellerin Kurban Bayramı’nda minimum yüzde 90 hatta yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağını söyledi. Kavaloğlu ayrıca bayram döneminde otellerin doluluk oranlarının normal zamanlara göre daha yüksek olacağını ve yaklaşık 300 bin kişinin Antalya’ya paket turlarla gelmesini beklediğini ifade etti.

Antalya Turizminde Bayram Tatili İle Yeniden Canlanma ve Beklentiler

En çok tercih edilen bölgelerin Kemer, Belek, Manavgat ve Side olduğunu belirten Kavaloğlu farklı fiyat aralıklarına uygun tatil seçeneklerinin bulunduğunu da vurguladı. Nisan ve Mayıs aylarının turizm sektöründe beklentilerin altında geçtiğini dile getiren 5 yıldızlı otel genel müdürü İsmail Çağlar Rusya’nın ekonomik darboğazı seçim atmosferi ve istikrarsız hava koşulları gibi birçok etkenle mücadele ettiklerini belirtti.

Antalya
Antalya

 Turist Akını ve Doluluk Rekorları Kırılıyor

Türkiye’de Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak ilan edilmesinin sektör açısından sevindirici olduğunu söyleyen Çağlar otellerdeki doluluk oranlarının zaten yüksek sezon nedeniyle yüzde 50’den yüzde 100’e yükseldiğini dile getirdi. Çağlar bayram tatilinin uzun olmasıyla birlikte turist akınının başladığını ve şu anda otellerinde ve çevre otellerde neredeyse hiç boş yer kalmadığını ifade etti. Doluluk oranlarının yüzde 80’inin yabancı turistlerden yüzde 20’sinin ise yerli turistlerden oluştuğunu belirledi ve bayram tatilinin 9 gün olmasının turizm sektörü için büyük bir artı olduğunu söyledi. Ege ve Akdeniz bölgelerinin bu 9 günü dolu dolu geçireceği düşünülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Antalya Dolup Taştı! Boş Yer Bulunmuyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin