Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan Asgari Ücret Açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından milyonlarca kişinin merakla takip ettiği asgari ücret görüşmeleriyle ilgili açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı Konağı’nın açılış törenine katıldı. Ankara’nın Altındağ ilçesindeki hizmet binasının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücret görüşmelerinin uzlaşmayla sonuçlanmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ‘’Bizim partimizin kuruluş felsefesi çalışan kesimleri enflasyon karşısında ezdirmemektir’’ diye konuştu.

ODTÜ Vakfı’nın Önemine Dikkat Çekti

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Birliği Vakfı’nın yeni hizmet binasının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, ‘’ODTÜ vakfının sanat, kültür, ilim, demokrasi ve ülkemizin kalkınması için önemli katkılar sunmasını beklediğimi ifade etmeliyim. Sadece ülkemiz ve milletimiz için değil, tüm insanlık için güzel çalışmaların ve hizmetlerin yapılmasını temenni ediyorum’’ dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, ODTÜ Vakfı Konağı’nın açılışını gerçekleştirdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Adli ve İdari Soruşturma Başlatıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ankara’daki Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası’nda meydana gelen kazayla ilgili açıklama yaptı. Adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı, ‘’Milletimizin başı sağ olsun. Yaşanan kazadan dolayı çok üzgünüz, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından kamuoyu detaylı şekilde bilgilendirilecek’’ şeklinde konuştu.

Asgari Ücret İçin Uzlaşma Sonucu Bekliyoruz

Ülkemizdeki milyonlarca çalışan ve işverenin heyecanla takip ettiği asgari ücret görüşmeleriyle ilgili sorulara da yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ‘’13 Haziran’da asgari ücret komisyonu yeniden toplanacak. Bu görüşmeler tek taraflı ilerlemiyor, hem işçiler hem işverenler ve kamu tarafı bulunuyor. Ülkemizdeki ekonomik gelişmeler ve enflasyon gibi faktörlerde değerlendirilecek komisyondan uzlaşma sonucunun çıkmasını bekliyoruz. Görüşmeler devam ederken konuyu tartışmanın manası yok. Ak Parti’nin felsefesi her zaman çalışan kesimi enflasyon karşısında ezdirmemek ve yanında olmak olmuştur. Cumhurbaşkanımızın da temel ilkesidir, yani yeni bir durum değil. İktidara geldiğimizden beri izlediğimiz politika doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan Asgari Ücret Açıklaması

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin