Rize’de Tırmanış Yaparken Düşen Dağcı At İle Kurtarıldı!

ırmanış Yaparken Düşen Dağcı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rize‘nin Kaçkar Dağları‘nda buzul tırmanışı sırasında düşerek yaralanan 47 yaşındaki dağcı Tolga Türkanık, 24 saat süren bir kurtarma operasyonu sonucunda sağ olarak kurtarıldı.

Olay dün sabah saatlerinde meydana geldi. Çamlıhemşin ilçesi Yukarı Kavrun Yaylası’ndan hareket eden bir dağcı grubu, Kaçkar Dağları’na tırmanışa başladı. Grup içerisinde yer alan Tolga Türkanık, solo buzul tırmanışı sırasında buzulun üzerinden düşerek yaralandı. Türkanık’ın ihbarı üzerine kurtarma ekipleri harekete geçti. İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Arama-Kurtarma (JAK) birimi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), dağcılar ve sağlık personelinden oluşan 11 kişilik bir ekip, kara yolunun olmadığı bölgede kurtarma operasyonunu başlattı. Ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle askeri helikopter iniş yapamadı.

Bunun üzerine ekipler, karadan kurtarma çalışmalarına odaklandı. Bir süre sonra ekip üyeleri Tolga Türkanık’a ulaşmayı başardı. Rize’den tahliye edilmesinin riskli olması sebebiyle Artvin’in Yusufeli ilçesinden bir ekip yola çıktı. Saatler süren çabanın sonucunda dağcıya ulaşıldı ve at üzerinde dağdan indirildi. Tolga Türkanık ambulansla Artvin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 24 saat süren kurtarma operasyonunun sonunda Türkanık’ın çenesi ve ayağında kırıklar olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Rize’de Tırmanış Yaparken Düşen Dağcı At İle Kurtarıldı!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin