Bilal Erdoğan, 3. İlim Yayma Ödülleri’nin Tanıtım Etkinliğine Katıldı

Bilal Erdoğan
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlim Yayma Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen 3. İlim Yayma Ödülleri’nin tanıtım etkinliği, Beşiktaş’ta bulunan bir otelde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ve İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı, İlim Yayma Ödülleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Fatih Savaşan gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, basın mensupları da etkinlikte yer aldı.

İlim Yayma Ödülleri, 2 yılda bir düzenlenen bir etkinlik olup, bu yıl üç farklı kategoride verilecek. Sosyal Bilimler, Büyük Ödül ve Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri bu katogoriler arasında yer alıyor.

Tanıtım etkinliğinde, başvuru süreci, adaylar ve projelerin nasıl değerlendirileceği hakkında detaylı bilgiler verildi. Ayrıca, İlim Yayma Vakfı’nın 50. yılı kutlamaları kapsamında bu yıl özel olarak “50. Yıl Özel Ödülü”nün de verileceği duyuruldu.

Ödüllerin detaylarına göre, Büyük Ödül’ü kazanan isim 150 tam altın ödül alacakken, diğer iki kategori olan Sosyal Bilimler ve Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri’nin kazananları ise 50’şer tam altın ödülünün sahibi olacaklar.

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, ödüllerin önemini vurgulayarak, bilim ve akademik çalışmalara destek vermenin vakfın öncelikli hedeflerinden biri olduğunu belirtti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, ödüllerin amacı, başvuru süreci ve vakfın gelecek dönem projeleri hakkında bilgi verdi.

Bilal Erdoğan, İlim Yayma Ödülleri’nin önemini vurgulayarak, bu ödüllerin Türkiye’nin en büyük akademik ödül töreni olduğunu belirtti. İlim Yayma Cemiyeti ve İlim Yayma Vakfı’nın 72 yıldır akademik dünyaya sağladığı katkıları taçlandırmak amacıyla düzenlendiğini söyledi. Ödüllerin amacının Türkiye’deki akademik çalışmaların kalitesini artırmak ve başarılı akademisyenleri ödüllendirmek olduğunu ifade etti. Aynı zamanda, başarılı öğrencilerin akademik kariyere özendirilmesini hedeflediklerini belirtti.

Bugüne kadar toplamda 6 ödül sahibinin bu ödülleri aldığını söyleyen Bilal Erdoğan, İlim Yayma Vakfı’nın 50. yılını kutlama kapsamında bu yıl “50. Yıl Özel Ödülü”nün de takdim edileceğini açıkladı. Basın mensuplarından, özellikle akademik dünyada ve gençler arasında bu ödülün tanınmasına yardımcı olmalarını ve başvuruların çeşitliliğinin artmasıyla ödül sahiplerinin daha isabetli seçileceğine inandıklarını dile getirdi.

Bilal Erdoğan: “Herhalde 10-15 Yıl İçerisinde Nobel’i De Yakalayabileceğimizi Düşünebiliriz”

Basın mensuplarından birinin Nobel Ödülleri ve ödül miktarı ile ilgili sorusuna cevap veren Bilal Erdoğan, “Herhalde 10-15 yıl içerisinde Nobel’i de yakalayabileceğimizi düşünebiliriz. Şu anki trendle. Bu da fena değil. Çünkü, Nobel geldiği yere 100 yılda gelmiş. Biz miktar olarak bir 20 yılda yakalarsak, fena sayılmaz” dedi. İlim Yayma Vakfı’nın etkinliğe özel olarak hazırladığı tanıtım metninde ise, “İlim Yayma Ödülleri Türkiye’nin ekonomik kalkınmasının ve toplumsal refahının sağlanmasında yerli ve milli imkanların yaygınlaştırılmasını, evrensel nitelikte bilgi üretimini, bunların kıymetlendirilmesini ve topluma kazandırılmasını teşvik maksadıyla bilimsel çalışmaları öne çıkarmayı ve bilim insanlarını taltif etmeyi amaçlamaktadır. Ülkemizin bilimde öncü olması ve kadim medeniyetimizin birikimlerinden ilham alan çalışmaların ve bilim insanlarının artırılması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bilal Erdoğan, 3. İlim Yayma Ödülleri’nin Tanıtım Etkinliğine Katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin