Hatay’daki Rönesans Rezidans’ın Mühendisine Tutuklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rönesans Rezidans, deprem felaketinde Hatay’daki simge yapılardan biri olmuştu. Yüzlerce vatandaşımızın toprak altında kaldığı Rönesans Rezidans ile ilgili yürütülen davadan tutuklama kararı çıktı. Mühendis E.D.’nin tutuklandığı açıklandı.

Merkezüstü Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından dava süreçleri devam ediyor. 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7. ve 7.6. şiddetindeki depremlerden en çok etkilenen iller arasında Hatay yer alıyor. Hatay’daki depremde yüzlerce kişinin konut olarak kullandığı Rönesans Rezidans yıkımı dikkat çekmişti. Kağıttan kule gibi çöken apartmanlar yüzlerce vatandaşımıza mezar oldu. Tüm Türkiye’nin adını öğrendiği Rönesans Rezidans’ın mühendisleriyle ilgili davaların duruşmaları görülmeye başlandı.

250 Daireden Oluşuyordu

Hatay’ın Antalya ilçesindeki Ekinci Mahallesi’nde bulunan Rönesans Rezidans’ın yapımı 2013 yılında tamamlandı. Cennetten bir köşe olarak tanımlanan dairelerin satışı gerçekleşti. 12 kattan oluşan apartmanlarda toplam 250 daire yer almaktaydı. Hataysporlu futbolcu Christian Atsu ve Milli sporcu Cema Kütahya’nın da konut olarak kullandığı Rezidans, ilçenin öne çıkan yapılarından birisi olarak gösteriliyordu. Yüzlerce kişinin enkaz altında kaldığı apartmanların kağıt kuleler gibi yıkıldığı ileri sürülmüştü.

Rönesans Rezidans Müteahhidi Kaçmaya Çalıştı

Müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun, 10 Şubat tarihinde yurtdışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı’nda yakalanmıştı. Mehmet Yaşar Coşkun’un tutuklanmasına karar verilmişti. Aynı şekilde yapı denetimden sorumlu olan Ali Onur Çinçinoğlu ile ilgili dava süreci de 21 Mart’ta sona erdi. Yapı denetim sorumlusunun tutukanmasına karar verilmişti.

Mühendisi de Tutuklandı

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen çalışma kapsamında rezidans mühendisleriyle ilgili de soruşturma başlatılması talep edildi. 47 yaşındaki E.D. deprem sonucu yıkılan yapılarda kusuru tespit edildiği gerekçesi ile mahkemeye çıkarıldı. Mühendis E.D. ile ilgili mahkeme tarafından yakalanma emri çıkarıldı. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan E.D.’nin tutuklanmasına karar verildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hatay’daki Rönesans Rezidans’ın Mühendisine Tutuklama

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin