155 Yıldır Ayakta! Kızılay Kuruluş Gününü Kutluyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Kızılay 155. kuruluş yıl dönümünü sevgi ve yardımseverlik dolu adımlarla kutluyor. 11 Haziran 1868 tarihinde ‘Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ adıyla kurulan Türk Kızılay bugüne kadar milyonlarca insanın hayatını iyileştirmek ve desteklemek için özveriyle çalışmıştır. Türk Kızılay Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz kuruluşun insanlık için önemli bir yardım kuruluşu olarak varlığını sürdürdüğünü vurgulayarak doğal afetler savaşlar salgın hastalıklar ve birlikteliğe ihtiyaç duyulan anlarda Türk Kızılay’ın gönüllülerinin ve çalışanlarının insanlığın umudu olduğunu belirtti.

Türk Kızılay’ın Tarihi ve Misyonu

Yılmaz Türk Kızılay’ın 155 yıllık yolculuğunun sevgi ve yardımseverlikle dolu olduğunu ifade etti. Bu süre zarfında Türk Kızılay’ın milyonlarca insanın hayatını iyileştirmek ve desteklemek için özveriyle çalıştığını söyledi. Acil yardım afet yönetimi kan bağışı sağlık hizmetleri ve sosyal projeler gibi birçok alanda Türk Kızılay’ın adının güven ve destekle anıldığını belirten Yılmaz Kızılay’ın milyonlarca insana umut aşılayarak hayatlarına dokunduğunu ifade etti. Türk Kızılay’ın gönüllü çalışmaları kan bağışı kampanyaları ve sosyal projeleriyle toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğunu söyledi.

Türk Kızılay’ın Başarıları ve Toplumda Özel Yeri

Yılmaz Türk Kızılay’ın yıllar içinde elde ettiği büyük başarılarla toplumun kalbinde özel bir yer edindiğini dile getirdi. Kuruluş yıl dönümünün geçmişteki kahramanlıkları hatırlamak onları yüreklerde yaşatmak ve geleceğe umutla bakmak için bir fırsat olduğunu söyledi. Birlikte daha fazlasını başarabileceklerine inandıklarını ifade eden Yılmaz Türk Kızılay’ın gönüllülerine destekleyicilerine bağışçılarına ve paydaşlarına teşekkür etti. Onların hayatları değiştiren yardımları ve katkılarıyla Türk Kızılay’ın kalbinde yer aldıklarını söyledi.

Kızılay
Kızılay

Türk Kızılay’ın Geleceğe Odaklanışı ve İyilik Hareketinin Devamı

İyilik zincirinin bir halkası oldukları için minnettar olduklarını ve iyiliği büyütmek için her zaman birlikte olmaya davet ettiklerini belirtti. Yılmaz Türk Kızılay’ın yıllar içinde toplumun kalbinde özel bir yer edindiğini belirtti ve bu özel günün Kızılay ile birlikte başarıları anmak ve birlikte daha büyük başarılara ulaşabileceklerini hayal etmek için bir çağrı olduğunu ifade etti. İnsanlık için daha fazlasını yapabileceklerine inandıklarını vurgulayan Yılmaz Türk Kızılay’ın gönüllülerine destekçilerine bağışçılarına ve paydaşlarına teşekkürlerini iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
155 Yıldır Ayakta! Kızılay Kuruluş Gününü Kutluyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin