170’inci Yardım Treni Deprem Bölgesine Ulaştırıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremlerin ardından bölgeye yardımların devam ettiğini açıkladı. Uraloğlu, 6 Şubat tarihli depremlerin yol açtığı afet sonrasında demir yollarının hızla devreye alındığını ve bugüne kadar 3 bin 154 vagon yardım malzemesinin bölgeye ulaştırıldığını belirtti.

Kesintisiz yardım Trenleri Gönderilmeye Devam Ediyor

Yardım trenlerinin kesintisiz bir şekilde gece-gündüz çalıştığını vurgulayan Uraloğlu, iş makineleri, giyim, gıda, barınma malzemeleri ve yakıt gibi acil ihtiyaçların trenler aracılığıyla bölgeye taşındığını söyledi.

169 Yardım Treninin Ulaştı

Toplamda 169 yardım treninin ulaştığını ifade eden Uraloğlu, bu trenlerin içinde iş makineleri, insani yardım malzemeleri, yaşam konteynerleri, ısıtıcılar, yakıt, kömür, seyyar tuvaletler gibi çeşitli yardım malzemelerinin bulunduğunu aktardı. Ayrıca, 170’inci yardım treninin 12 Ağustos’ta yola çıktığını belirten Uraloğlu, trenin içindeki 32 konteyner yaşam malzemesinin depremzedelere ulaştığını açıkladı. Depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının da karşılandığını belirten Uraloğlu, gar, istasyon, misafirhane ve sosyal tesislerde toplam 6 bin depremzede için barınma hizmeti sağlandığını söyledi.

Yardım treni
Yardım treni

77 Bin 974 Vatandaş Taşındı

Uraloğlu, depremden etkilenen vatandaşların tahliyesi için de yolcu trenlerinin kullanıldığını ve 77 bin 974 vatandaşın ücretsiz olarak diğer şehirlere taşındığını ekledi. Bakan Uraloğlu, demir yollarının bu süreçte hızla harekete geçerek afet bölgesine yardımların eksiksiz ve hızlı bir şekilde ulaştırılmasına katkı sağladığını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
170’inci Yardım Treni Deprem Bölgesine Ulaştırıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin