Almanya Büyükelçiliğinden Şikayet Yağıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda vize işlemleriyle ilgili ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Şikayetvar bu konuda vize aracılık firmaları ve büyükelçiliklerle ilgili verilerini açıklamıştır.  Aracı şirketlere yönelik şikayetler yüzde 191 oranında artarken büyükelçilik ve konsolosluklara yönelik şikayetler ise yüzde 181 oranında artış göstermiştir. Bu artışın nedenleri arasında randevu tarihlerinin uzunluğu haksız yere reddedilen başvurular aracı firmalarla iletişim sorunları yer almaktadır.

Aracı Şirket ve Büyükelçilik Şikayetleri Yüzde 191 ve 181 Arttı

Şikayetvar’a 2023’ün ilk beş ayında toplamda 3 bin 67 şikayet ulaşmıştır. Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında şikayetler yüzde 197 artmıştır. Büyükelçilik ve konsolosluklara yönelik şikayetler ise yüzde 181 artmıştır. Ayrıca 2021 ve 2022’nin ilk 5 aylık dönemiyle karşılaştırıldığında şikayetlerin yüzde 752 arttığı gözlemlenmektedir. En çok şikayetin Almanya büyükelçiliğine yapıldığı belirtilmektedir.

Mayıs ayı tüketicilerin en çok şikayette bulunduğu ay olarak kaydedilmiştir. Vize işlemleriyle ilgili gelen şikayetler arasında randevu tarihlerinin uzunluğu vize aracılık firmalarının eksik ve kusurlu hizmet sunması aracı firmalarla iletişim kuramama yapılan sözleşmeye uymama haksız tahsilat ve para iadesinin gerçekleşmemesi gibi konular bulunmaktadır.

En Sık Şikayet Edilen Konular Uzun Randevu Tarihleri ve Haksız Retler

Büyükelçilik ve konsoloslukların vize reddetme konusunda haksız olduğu iddiaları da sık sık dile getirilen konular arasında yer almaktadır. Şikayetler arasında yer alan bazı örneklerde Almanya Konsolosluğu’ndan aile birleşimi vizesi başvurusu yapılmasına rağmen atama sürecinin uzun sürdüğü Polonya konsolosluğunun çalışma belgesi olan bir başvuruyu reddettiği ve Türklere yönelik ayrımcılık yapıldığı iddiaları Yunanistan’ın Schengen vize başvurusunu reddetmesi ve ücretin iade edilmemesi gibi sorunlar dile getirilmiştir.

Almanya Büyükelçiliği
Almanya Büyükelçiliği

Aile Birleşimi Vizesinde Uzun Süreç ve Ayrımcılık İddiaları

Ayrıca daha önce Schengen vizesi almış bir kişinin yeniden ret edilmesi konaklama yerinin güvenilir bulunmaması nedeniyle vize reddi alınması ve vize şirketlerinin hatasından dolayı Amerika vizesinin reddedilmesi gibi şikayetler de paylaşılmıştır. Bunun yanı sıra Almanya’nın turistik vize başvurusunun reddedilmesi ve iş ortaklığı olan bir kişinin vize reddine maruz kalması durumları da dile getirilmiştir. Polonya vizesi için uzun süre randevu alamama sorunu da yaşanmıştır. Bu şikayetlerde insanlar uzun süren işlemlerden iletişim sorunlarından ve haksız ret kararlarından dolayı büyük ölçüde mağduriyet yaşadıklarını ifade etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Almanya Büyükelçiliğinden Şikayet Yağıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin