Bacakları Olmadan Dalış Yaptı! Herkes Şaşırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Abdurrahman Aydın Kahramanmaraş merkezli bir depremde her iki bacağını da kaybetmesine rağmen tüplü dalış sporundan vazgeçmediğini göstererek yaşadığı travmayı atlatmaya çalışıyor. 18 yaşındaki Aydın depremde annesini kaybetmiş olmasına rağmen dalış yapmaya devam ediyor ve daha iyi protez bacaklara sahip olduktan sonra hayallerini gerçekleştirmek istediğini belirtiyor. Abdurrahman Aydın 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depreminde Hatay’da annesi Betül Günyaşar ile birlikte evlerinde yakalandı.

Depremin Yıkıcı Etkisinden Kurtulan Abdurrahman Aydın’ın Hikayesi

Enkaz altında kalan anne ve oğlu 15 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı. Aydın’ın bacakları Hatay’daki hastanede 3 gün sonra kesilmek zorunda kalındı. Annesi ise tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Abdurrahman Aydın tedavi amacıyla ambulans uçakla Ankara’ya sevk edildi ve Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gördü.

Sağlığına kavuştuktan sonra taburcu edildi. Şu anda Ankara’da babasıyla birlikte yaşayan Abdurrahman Aydın deprem öncesinde başladığı tüplü dalış ve yüzme sporunu bacaklarını kaybettikten sonra da sürdürmeye kararlı. Hastaneden taburcu olduktan sonra Aydın depremin yarattığı travmayı atlatmaya çalışmak için iki kez Hatay’a giderek Samandağ’daki bir koyda dalış yapmaya devam etti.

Tüplü Dalış Sporundan Vazgeçmeyen Aydın Yaşadığı Travmayı Atlatmak İçin Dalışa Devam Ediyor

Bir yandan üniversite sınavına hazırlanan Aydın deprem sırasında annesinin kapıyı açmaya çalışırken binanın çöktüğünü ve enkaz altında kaldıklarını anlatarak annesini korumak için üstüne kapandığını dile getirdi. Aydın bilincinin açık olduğu süre boyunca dualar ettiklerini ve babasının geleceğine inandığını belirtti.

Enkaz altında geçen sürede annesinin bilincini açık tutmaya çalıştığını ve sürekli olarak sorular sorduğunu ifade etti. Yardımın 15. saatte geldiğini ve askerlerin yardımıyla enkazdan çıkarıldıklarını anlattı. Hatay Dörtyol Devlet Hastanesi’ne götürüldükten sonra 3 gün beklediğini ve daha sonra bacaklarının kesilme kararı verildiğini söyledi.

Dalış yapan depremzede
Dalış yapan depremzede

Daha İyi Protezlerle Hayallerinin Peşinden Koşmak İsteyen Aydın’ın İnanç Dolu Hikayesi

Aydın Ankara’ya sevk edildiğini ifade ederken annesinin 8 Şubat’ta kalp yetmezliğinden öldüğünü ise 17 Şubat’ta öğrendiğini belirtti. 15 yaşından beri tüplü dalış ve serbest yüzme sporuyla ilgilendiğini vurgulayan Aydın deprem öncesi hedeflerini hiçbir zaman kaybetmediğini ve hala çabaladığını söyledi. Üniversiteye girip elektrik elektronik mühendisi olmayı hedeflediğini ifade etti ve daha iyi protezlere sahip olmayı arzuladığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bacakları Olmadan Dalış Yaptı! Herkes Şaşırdı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin