Bakan Bayraktar, Ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Hatay’da

Bakan Bayraktar
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’ın Antakya ilçesinde AFAD kriz merkezinde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Bayraktar, depremin üzerinden yaklaşık 4,5 ay geçtiğini ve bu süre zarfında depremin yaralarını sarmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Deprem sonrasında arama-kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra konaklama ve altyapı çalışmalarına da önem verdiklerini ifade etti.

Bakan Bayraktar: “Altyapının Tekrar Toparlanması İçin Bütün Ekiplerimizi Seferber Ettik”

Bakan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak, bölgedeki altyapının yeniden düzenlenmesi için tüm ekipleri seferber ettiklerini ve madencilerin arama-kurtarma faaliyetlerine önemli katkılar sağladığını dile getirdi. Bakan Bayraktar, yeni Cumhurbaşkanlığı kabinesi olarak Cumhurbaşkanı’nın talimatları doğrultusunda deprem bölgelerindeki inşa ve ihya çalışmalarına odaklanacaklarını ve hayatın normale dönmesi için büyük bir çaba sarf edeceklerini söyledi.

Enerji sektöründe, tüm vatandaşların kesintisiz enerjiye erişimi için, depremin olduğu günden bugüne kadar gayret sarf ettiklerini de belirten Bakan Bayraktar, “Bundan sonra da yine şehirlerimizin yeniden inşasında, yeni kurulacak sahalarda ve yeni inşaat alanlarında, toplu konut alanlarında bu faaliyetlerimize devam edeceğiz. Ama tedbirlerimizi, şehirlerimizi, bu çerçevede tasarlamamız ve hayata geçirmemiz önem arz ediyor. Biz bu bölgede özellikle vatandaşlarımız kalıcı konutlara kavuşuncaya kadar, gerek konteyner gerek çadır kentlerde epey çalışmalar yaptık. Binlerce çadırı ve konteyneri enerjilendirdik. Barınma ihtiyacını karşılamak üzere, biliyorsunuz, gemileri İskenderun Limanı’na getirdik. Bölgede olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yusuf Tekin: “Yapılması Gerekenleri Hızla Tamamlamaya Gayret Ediyoruz”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için eylül ayına kadar gerekli tedbirleri alacaklarını belirtti. Bakan Tekin, kabineye girdikleri andan itibaren Cumhurbaşkanı’nın talimatları doğrultusunda, bakanlıkların ilan ettiği seferberlik sürecinin bir parçası olarak bölgedeki eksiklikleri hızla tamamlamak için çaba harcadıklarını ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı olarak, okul bazlı ve ilçe bazlı olarak bölgedeki durumu analiz edeceklerini ve ortaya çıkan eksiklikleri gidermek için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Bakan Tekin, bölgeye özel olarak 30 kişilik bir koordinasyon ekibi oluşturduklarını ve bu ekip aracılığıyla işlerin hızlı ilerlemesi ve bürokrasi engellerinin aşılması için tedbirler aldıklarını ifade etti. Ayrıca, İnşaat Emlak Genel Müdürlüğü başta olmak üzere her ilde görevlendirdikleri bir yetkilinin, bakanlık içinde işlerin hızlı bir şekilde yürütülmesi için önlemler aldığını belirtti. Bakan Tekin, Hatay halkına yönelik olarak da eylül ayının başında eğitim-öğretim sürecini sağlıklı bir şekilde başlatacaklarını ve bölgede çalışan öğretmenlerin ihtiyaçlarını ve yeni atanacak öğretmenlerin tüm gereksinimlerini karşılayacak tedbirleri eylül ayına kadar almış olacaklarını sözlerine ekledi.

Bakan Bayraktar konuşmasının ardından Kırıkhan ilçesinde konteyner kent ve esnaf ziyaretinde bulunurken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Bakan Tekin Rauf Bey Gemisi’ni Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Antakya İGA Konteyner Kenti’nde ve Hatay’ın İskenderun ilçesinde deprem felaketi sonrasında kullanılan Rauf Bey Gemisi’ni ziyaret etti. Gemideki öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelen Bakan Tekin, yatakhane, etüt odaları, ders çalışma odaları ve kütüphaneler gibi alanları gezerek gemide verilen eğitim hakkında bilgi aldı. Bakan Tekin, gemideki eğitime ve ortama hayran kaldığını ifade ederek, bu proje için teşekkürlerini iletti.

Bakan Tekin, “Hatay’daki eğitim ve öğretim ortamını incelemek için geldik. Klasik konteyner okulları ziyaret ettik. Arkadaşlar gemi okul deyince ben böyle bir şey göreceğimi hayal dahi etmemiştim. Öğretmenlerin ihtiyaçlarından, çocuklarının ihtiyaçlarına kadar kütüphaneden, etüt salonlarına, sinema salonlarından, kafe ortamlarına kadar her şey oluşturmuşlar. Bence bu aslında bir fikri mülkiyet projesi. Patentinin alınması lazım. Karadeniz Holding’e teşekkür ediyoruz. Burada yaklaşık 920 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti sunmuşlar. Hepsi çok başarılı ve çok mutlu. Bu süreci taşımak yaraları sarabilmek için girişimde bulunanlara teşekkür ederiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Bayraktar, Ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Hatay’da

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin