Bakan Bolat’ın Katılımıyla Modernize Edilen Türkgözü Gümrük Kapısı Açıldı

Bakan Bolat
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Gürcistan ile Kafkaslara açılan Posof Türkgözü Sınır Kapısı, TOBB tarafından 2021 yılında başlatılan modernizasyon çalışmaları sonucunda yenilendi. Sınır kapısı, Ardahan’ın Posof ilçesinde yer alıyor ve son teknolojiyle donatılmış durumda. Çift yönlü peronlar, gümrük binaları, restoran, satış mağazası, hangarlar ve personelin konakladığı lojmanlar gibi modern tesislerle donatılan kapı, toplam 24 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. Ayrıca, yaklaşık 8 bin metrekarelik bir alan da yeşil alan olarak ayrıldı. TOBB, daha önce Ardahan’da Çıldır-Aktaş ve Artvin’de Sarp sınır kapılarını da modernize etmişti.

Yenilenen Türkgözü Gümrük Kapısı’nın resmi açılışı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Açılışta konuşan Bakan Bolat, Türkiye’nin dış ticaretinin yönetiminden sorumlu olduklarını ve geçen yıl itibariyle 620 milyar dolarlık bir dış ticaret hacmine ulaşıldığını belirtti.

Bakan Bolat, “TOBB ile işbirliği yaparak gümrük kapılarını modernize etme çalışmalarını sürdürüyoruz. Gürbulak’ta çalışmalar devam ediyor ve inşallah onun da açılışını birlikte yapacağız. Türkiye’nin dış ticaretinin artması, ulaştırma koridorlarının geliştirilmesi ve transit ticaretin teşvik edilmesi için birlikte çalışıyoruz. Dış ticaretin artması, ülkeler arasında barış, dostluk ve refahın artmasına katkı sağlayacaktır. Türkiye, uluslararası ticaret açısından stratejik bir konumda bulunuyor ve bu, komşu ülke Gürcistan ile sınırlarımızda önemli bir sınır kapısını paylaşıyoruz. Bu yeni gümrük kapısı, bu coğrafi avantajı daha da değerli hale getirecek” dedi.

Bakan Bolat ayrıca son 20 yılda Türkiye’nin altyapı ve üstyapı projeleri için 180 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini vurgulayarak, Türkiye’nin dünya ticaretinin zorlu koşullarına rağmen ihracatını sürdürdüğünü ifade etti. Türkiye’nin ihracatının büyük bir kısmının deniz yoluyla gerçekleştiğine dikkat çekerek, kara yolu sınır geçişlerinin modern ve hızlı gümrük kapılarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bolat, Türkiye’nin dış ticaretinin büyük ölçüde Gümrük ve Gümrük Muhafaza Genel Müdürlükleri tarafından yönetildiğini ve bu kurumların başarısının dış ticaretin gelişimine katkı sağlayacağını vurguladı.

Türkiye’nin altyapı yatırımları ve gümrük kapasitesinin artırılmasının, ülkenin ticaretini daha etkili ve güvenilir bir şekilde yapmasına olanak tanıyacağına dikkat çeken Bolat, ihracatçılara ve ithalatçılara hızlı ve güçlü bir hizmet sunma amacı güttüklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Bolat’ın Katılımıyla Modernize Edilen Türkgözü Gümrük Kapısı Açıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin