Bakan Güler: ‘’Deniz Kuvvetlerinin Mavi Vatan’daki Etkinliği Artacak’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait TCG Akhisar ve TCG Koçhisar adlı deniz karakolu gemileri suya indirildi. Bakan Güler, ‘’Yerli ve milli sanayinin mümtaz seviyesini ortaya koyan iki gemimizin suya indirilmesi Mavi Vatandaki hem etkinliğimiz hem de hareket kabiliyetimiz artırmaktadır’’ dedi.

Pakistan Savunma Bakanı Türkiye’ye Geldi

İstanbul Tersane Komutanlığı’nda düzenlenen törenle TCG Akhisar ve TCG Koçhisar gemilerinin denizle buluşması sağlandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine katılan deniz karakolu gemileri hem yerli hem de milli sanayinin ürünü olduğu için özel bir anlam taşıyor. Ayrıca, Pakistan Devletine teslim edilmek üzere 1 MİLGEM projesi kapsamında yapımı tamamlanan Babur gemisinin de denize indirilmesi sağlandı. Törene Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in yanı sıra Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de katıldı. Ayrıca, 1 MİLGEM’i teslim almak üzere Pakistan Savunma Bakanı Anwar Ali Hayder ve Pakistan’ın silahlı kuvvetlerine mensup askerlerde törende bulunan isimler arasında yer aldı.

‘’Pakistan, Türkiye İçin Dost ve Kardeştir’’

TCG Akhisar ve TCG Koçhisar deniz karakolu gemileri ve Pakistan’a teslim edilen Babur gemisinin suya indirilmesi için düzenlenen törende konuşan Bakan Yaşar Güler, ‘’Türkiye’nin dost ve kardeş olarak tanımladığı Pakistan’ın MİLGEM projesine katılması bizim açımızdan mutluluk vericidir. Türkiye Savunma Sanayisi üstün bir seviyeye ulaşmıştır. MİLGEM projesi bu seviyeyi ortaya koymaktadır. Bu sayede Türkiye ve Pakistan arasındaki stratejik noktadaki iş birlikleri de güç kazanmıştır. Bu iş birliğini başarılı şekilde tamamlayarak yeni iş birlikleri için gerekli olan zemin sağlanmıştır. Pakistan’a teslim edeceğimiz Babur gemisi ülkenin deniz kuvvetlerindeki imkanlarının ve kabiliyetinin artmasını sağlayacaktır. Pakistan’ın hem savunma hem de güvenliğine Babur gemisi katkı sağlayacaktır’’ ifadelerini kullandı.

Bakan Güler: ‘’Gururlu ve Mutluyuz’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin Cumhuriyet’in 100. Yılında hedeflerine doğru azimle ilerlediğine dikkat çeken Bakan Güler, ‘’ TCG Akhisar ve TCG Koçhisar deniz gemilerinin suya indirilmesinden dolayı mutlu ve gururluyuz’’ dedi. Bakan Güler konuşmasına şöyle devam etti:

‘’Deniz Kuvvetlerimizin tarihinde ilk kez inşa edilen TCG Akhisar ve TCG Koçhisar gemilerinin suya indirilmesinin mutluluğunu yaşamaktayız. Türkiye hem yerli hem de milli sanayi de mümtaz bir noktaya ulaşmıştır. Deniz gemilerimizin Türkiye donanmasına katılması Mavi Vatan’daki kabiliyetlerimizin ve etkinliğimizin artmasını sağlayacaktır. Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerine doğru ilerliyoruz. Türkiye, dost ve müttefik olarak değerlendirdiği ülkelerin haklı davalarına destek olmaktadır. Bu şekilde hem dünya barışına katkı vermekte hem de bölgesindeki barışa katkı sunmaktadır.’’

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Güler: ‘’Deniz Kuvvetlerinin Mavi Vatan’daki Etkinliği Artacak’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin