Bakan Uraloğlu: ‘’9 Milyona Yakın Yolcu Taşıdık’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Uraloğlu tarafından Pendik ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki güzergahta 9 milyona yakın yolcunun taşındığı açıklandı.

9 Milyon Vatandaş Hizmet Aldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’un Pendik ilçesindeki metro hattıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ulaşım alanında altyapısının gösterdiği gelişime dikkat çeken Bakan Uraloğlu, ‘’Bir yıl önce hizmet vermeye başlayan Pendik ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki metro 9 milyon vatandaşımıza hizmet verdi. 9 milyona yakın yolcu tarafından metro hattımız kullanıldı. Metro hattı aynı zamanda ulaşım süresinin azalmasında da etkili oldu. Tavşantepe mevkisinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşımın süresi sadece 10 dakika oldu. Hem kaliteli hem de hızlı şekilde seyahat yapılabileceğini gösterdi’’ diye konuştu.

Bakan Uraloğlu: ‘’Etkili ve Hızlı Seyahat’’

Pendik ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki metro hattının 7.4 kilometre uzunluğa sahip olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, ‘’2 Ekim 2022 tarihinde açılışını gerçekleştirdiğimiz metro hattı bir yıldır kesintisiz hizmet vermektedir. Metro hattımız Türkiye ulaşımının altyapısına da katkı sunmaktadır, katkısı sadece İstanbul ile sınırlı değildir. Anadolu Yakası’ndaki Kadiköy ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki seyahat süresi 50 dakikaya indirilmiştir. İstanbul’daki vatandaşlarımızın hayatına kolaylık sağlanmıştır. Metro hatları, şehir içi ulaşım noktasında önem teşkil etmektedir. Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı aynı zamanda hava yolu ulaşımının da güçlenmesi sağlamaktadır’’ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Uraloğlu: ‘’9 Milyona Yakın Yolcu Taşıdık’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin