Bodrum’a Kurban Bayramı Akını Başladı: Otellerin Yüzde 85’i Doldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı’nı tatile çevirmek isteyen vatandaşların ilk tercihi Bodrum oldu. Bodrum’daki otellerin yüzde 85’i dolarken; kent trafiğine 75 bin otomobil giriş yaptı, ek uçak seferleri başlatıldı.

Türkiye’nin en popüler turizm ilçesi Bodrum, Kurban Bayramı tatili için turistlerin ilk tercihi olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 yılı Kurban Bayramı tatilinin 9 gün süreceği açıklandı. Kurban Bayramı’nı fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar Bodrum’a akın etti. Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından açıklanan verilere göre Bodrum’a son 3 günde 75 bin otomobilin giriş yaptığı belirlendi.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Milas Havalimanı’nda ise uçuş seferlerinin sayısı artırıldı. 26 Haziran ile 2 Temmuz tarihleri arasında Bodrum’a 16 ek uçuş seferinin düzenlenmesine karar verildi. Bodrum’da en fazla araç yoğunluğunun yaşandığı bölgeler Bodrum’un Turgutreis, Bitez ve Ortakent oldu. Bodrum’daki otellerin doluluk oranları ise yüzde 85’e ulaşmış bulunuyor. Kurban Bayramı içerisinde otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaşması bekleniyor.

‘’Kurban Bayramı Sonrasında da Yoğunluk Sürmeli’’

Kurban Bayramı nedeniyle Bordum’da yaşanan yoğunluğa dikkat çeken Belediye Başkanı Ahmet Aras, ‘’Bodrum’un bayrama hazır olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle ilçemizdeki otellerin doluluk oranları bizi memnun ediyor. Ekonomik kriz içerisinde olduğumuz bu dönemde yoğun ilginin olmasını umut verici buluyorum. Bayramdan sonraki dönemde de aynı şekilde yoğunluğun sürmesini temenni ediyoruz. Bodrum’un ülkemize turizm açısından katkısı devam etmelidir. Tatile gelmek isteyen vatandaşlarımızın mutlaka rezervasyon yaptırması gerekiyor, zira otellerde boş yer bulunması zor oluyor’’ diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ‘’Belediye ekiplerimiz tarafından 7 gün 24 saat modelinde temizlik hizmetleri gerçekleştiriliyor. Bodrum’da sokaklarımıza moloz veya çöp atan vatandaşlarımıza yaptırım uygulandığını hatırlatmak isterim. Evsel atık dışındaki atıkların ortaya çıkması halinde belediye ekiplerimizle iletişim kurabilirler. Bodrum’u tatil için ziyaret eden vatandaşlarımızdan çevreye karşı duyarlı olmalarını ve temiz tutmalarını istiyorum. Çevre temizliği sadece belediyedeki personelin görevi değildir. Aynı zamanda Bodrum’da hayatını sürdüren ve tatil için gelen ziyaretçilerin de görevleri arasında bulunmaktadır’’ ifadelerini kullandı.

Gurbetçilerin İlk Durağı Bodrum Oldu

Başta Almanya ve Hollanda gibi ülkeler olmak üzere yurtdışından gelen gurbetçi vatandaşların da tatil için ilk tercihi Bodrum oldu. Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki yoğunluktan söz eden Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz açıklamasına şöyle devam etti:

‘’Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yapan vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde Bodrum’a geldiği haberlerini almış bulunuyoruz. Trafikte sıkışmaların yaşanmaması ve akıcı olması için devletimiz tarafından çalışmalar devam ediyor. Bodrum’daki otellerin doluluk oranının yüksek olmasından ziyade; ziyaretçimizin sorunsuz bir şekilde buraya gelmesini önemsiyoruz. Yaz döneminde 100 bini aşkın gurbetçi vatandaşımız Bodrum’a gelecek. Bodrum’da tatil yapacak yerli turistlere ve gurbetçilere en iyi hizmeti vermek ve buradan memnuniyetle ayrılmalarını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz.’’

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bodrum’a Kurban Bayramı Akını Başladı: Otellerin Yüzde 85’i Doldu!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin