Bulgaristan Öyle Bir Şey Yaptı Ki! Firmalar Zorda Kaldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bulgaristan’ın Schengen vizesi uygulaması uluslararası taşımacılık yapan firmaları ve TIR şoförlerini zor durumda bırakmıştır. Bulgaristan hükümeti 12 Mayıs’ta Schengen vizesi taşıyan şoförlerin Bulgaristan üzerinden Schengen ülkelerine seyahat etmeleri için yeni bir uygulama başlatmıştır. Bu uygulamaya göre transit geçiş yapmak isteyen şoförlerin mevcut Schengen vizeleri ile öncelikle vize aldıkları Schengen ülkesine giriş yapmaları veya Bulgaristan’a girişte Schengen vizelerinin yanı sıra Bulgaristan transit vizesi ibraz etmeleri gerekmektedir.

Transit Geçiş Vizesi Zorunluluğuyla Şoförler Zorluk Yaşıyor

Bu uygulama Türk pasaportu taşıyan şoförler için büyük zorluklar doğurmuştur. Transport Dünyası Uluslararası Şoförler Derneği Başkanı Hakan Yücel yeni uygulama nedeniyle şoförlerin büyük sıkıntılar yaşadığını belirtmiştir. Yücel Türk pasaportu taşıyan bir şoföre bu tür uygulamaların yapılmasının doğru olmadığını ifade etmiştir. Bulgaristan Schengen vizesi taşıyan şoförlere ülkede yük boşaltma ve alınmasına izin vermemekte ve kendi transit vizesini talep etmektedir. Bu durum uluslararası taşımacılık yapan firmaları zor durumda bırakmaktadır.

Bulgaristan’ın Yük Boşaltma ve Alma Kısıtlamaları Firmaları Etkiliyor

Şoförlerin giriş-çıkış yaparken sıkıntılar yaşaması bu yeni vize uygulamalarının başlıca sebeplerinden biridir. Bulgaristan’ın Schengen vizesi uygulaması Türkiye’deki uluslararası taşımacılık yapan firmaları ve TIR şoförlerini büyük zorluklarla karşı karşıya bırakmıştır. Şoförlerin transit geçiş yapabilmek için ek vize gereksinimi ve yük boşaltma/alma kısıtlamaları gibi faktörler sektörde sıkıntılara yol açmaktadır.

Bulgaristan ve Schengen ülkeleri taşımacılık sektörünün önemini ve bu uygulamanın etkilerini göz önünde bulundurmalıdır. Daha kolay ve hızlı transit geçiş imkanları sağlayarak uluslararası taşımacılığın kesintisiz devam etmesini sağlamalı ve işbirliği içinde çözümler üretmelidir.

Bulgaristan
Bulgaristan

İşbirliği ve Kolaylaştırıcı Çözümler Taşımacılık Sektörü için Önemli

Bu yeni uygulama taşımacılık sektöründe işlerin aksamalarına ve maliyet artışına neden olmuştur. TIR şoförleri zaman kaybı ve ek bürokratik işlemlerle karşı karşıyadır. Bu durum uluslararası ticaretin akışını olumsuz etkileyerek lojistik süreçlerin verimliliğini azaltmaktadır. Şirketler daha uzun süreli transit süreleri ve ek maliyetlerle mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Bu konuda çözüm bulunması ve işbirliği yapılması önemlidir. Hem Bulgaristan hem de diğer Schengen ülkeleri taşımacılık sektörüne uygun çözümler sunarak bu sorunun üstesinden gelmeli ve ticaretin serbest akışını sağlamalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bulgaristan Öyle Bir Şey Yaptı Ki! Firmalar Zorda Kaldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin