Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘’Avrupa Birliği’nden Olumlu Yönde Adımlar Bekliyoruz’’ avrı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazını İstanbul’daki Hz. Ali Camii’nde kıldı. Cuma namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, ‘’Avrupa Birliği’nden beklentimiz olumlu adımların atılması’’ dedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle tahıl koridoru anlaşmasının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Ağustos ayında Rusya Devlet Başkanı Putin’i Türkiye’de misafir olarak ağırlayacağız. Tahıl koridoru anlaşmasının uzatılması noktasında hemfikir olduğumuzu söyleyebilirim. Birleşmiş Milletler de bu yönde adımlar attı. Putin’e mektup yollandı. Özellikle Afrika ülkelerinde yaşanan sorunlarla ilgili Putin ile ortak fikirdeyiz. Umarım, fikir birliğimiz devam eder ve Karadeniz’deki tahıl koridoru anlaşmasının süresi uzatılır’’ diye konuştu.

‘’Türkiye, 52 Yıldır Kapıda Bekletiliyor’’

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Avrupa Birliği’ne bağlı ülkelerde vize serbestliği kazanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Litvanya’da gerçekleştirilen Vilnius NATO Liderler Zirvesi’nde de bu yöndeki beklentilerimizi gündeme getirdim. Avrupa Birliği’ndeki üyelerin liderleriyle bu konu hakkında konuşma imkanımız oldu. Detaylı bir şekilde vize serbestliği ele alındı. Ülkemiz, 52 senedir Avrupa Birliği’nin kapısında bekletilmektedir, artık bu yönde olumlu adımlar atılmasını talep etmekteyiz’’ şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘’Yunanistan Bizim Komşumuz’’

Türkiye ile Yunanistan’ın komşu ülkeler olduğunu ve tarihi olarak birikimlerinin bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile görüşmemiz oldu. Türkiye gibi Yunanistan’da da seçim dönemi yaşandı. Seçimleri kazanan iki ülke lideri olarak gelecek için olumlu yönde adımlar atmak istiyoruz. Batı Trakya’daki sorunların aşılması gerekiyor. Büyükelçiliklerimiz tarafından konuyla ilgili hazırlık çalışmaları yapılmaktadır. Aynı şekilde Dışişleri Bakanlığımızın da bu yönde çalışmalara başladığını söyleyebilirim. En son aşamada liderler olarak buluşacağız ve gerekli adımları atmaya gayret edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘’Avrupa Birliği’nden Olumlu Yönde Adımlar Bekliyoruz’’ avrı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin