Edirne Üniversite Öğrencilerinden Protesto

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne’de Trakya Üniversitesi öğrencileri, kent içi toplu ulaşımda uygulanan yüksek öğrenci ücret tarifesine karşı bir protesto düzenledi. Trakya Üniversitesi öğrencileri, 11,90 TL olarak belirlenen şehir içi toplu ulaşım ücretini makul bulmadıklarını belirterek, Edirne’deki bir alışveriş merkezinin önünde bir araya geldi. Öğrenciler, ellerinde taşıdıkları dövizlerle ve sloganlarla taleplerini dile getirdi. Müşteri değil öğrenciyiz, Ayrıcalık değil hakkımızı istiyoruz gibi ifadeler içeren dövizlerle öğrenciler, toplu ulaşım ücretlerine karşı tepkilerini ortaya koydu.

Şehirde 43 Bin 196 Öğrenci Var Ve Yüksek Ücretin Kabul Edilemez

Protesto sırasında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2. sınıf öğrencisi Elif Negiş, öğrenci kartlarına uygulanan 11,90 TL’lik ücret tarifesini eleştiren bir basın açıklaması yaptı. Negiş, Edirne’nin en pahalı ulaşım sistemine sahip olduğunu ifade ederek, şehirde 43 bin 196 öğrenci bulunduğunu vurguladı. Öğrenci dostu olarak bilinen bir şehirde öğrencilere yönelik yüksek ücretin kabul edilemez olduğunu dile getiren Negiş, kısa sürede indirim yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

Öğrenciler Ücretlerden Şikayetçi

Negiş’in açıklamasında, Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) öğrenci kartına şu anda 11,90 TL vermekteyiz. Bu ücreti öğrenciler olarak kabul etmiyor, en kısa sürede indirim yapılmasını talep ediyoruz. Buradan Edirne Belediyesi’ne ve ETUS yetkililerine sesleniyoruz. Neredeyse en pahalı ulaşıma sahip şehir Edirne’de bu duruma acil şekilde çözüm bulunmasını, kooperatifin ve belediyenin inisiyatifine bırakılmak istemiyor, hakkımız olan indirimi talep ediyoruz ifadelerine yer verildi.

Negiş, öğrencilerin mağduriyetlerinin devam etmemesi ve şoförlerin kaba davranışlarına maruz kalmamaları için çözüm beklediklerini vurgulayarak, Ayrıcalık değil, hakkımızı istiyoruz. Biz müşteri değil, öğrenciyiz şeklinde konuştu.

Edirne
Edirne

Edirne Belediyesi Nasıl Bir Yanıt Vereceği Merak Ediliyor

Öğrenci protestosu, toplu ulaşım ücretlerinde indirim talepleriyle birlikte öğrencilerin haklarını savunma isteğini ortaya koyması bakımından önem taşıyor. Edirne Belediyesi ve ETUS yetkililerinin bu taleplere nasıl bir yanıt vereceği ve sorunun çözümü için alınacak tedbirler, yakından takip edilecek gelişmeler arasında yer alacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Edirne Üniversite Öğrencilerinden Protesto

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin