Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısında Yeni Döneme İlişkin Kararlar Alındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonomi Koordinasyon Kurulu EKK Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Tarım ve Orman Bakanı Ticaret Bakanı ve Strateji ve Bütçe Başkanı katıldı. Merkez Bankası Başkanı da toplantıda yer aldı. Toplantıda yeni döneme ilişkin ekonomik değerlendirmeler yapıldığı ve temel politika dokümanları ile eylem planlarının gözden geçirildiği belirtildi.

Makro-ekonomik Görünüm ve Bütçe Değerlendirmesi Yapıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz konuşmasında istikrar ve güven içinde büyümenin ve istihdamın artırılmasının temel hedefler olduğunu ifade etti. Ayrıca cari açığın sürdürülebilir büyümenin önünde bir engel olmaktan çıkarılacağı vurgulandı. Teknolojik atılımların devam edeceği katma değeri yüksek ürün ve hizmetlerle ihracat ve turizm gelirlerinin artırılacağı belirtildi. Yılmaz dünyanın ve bölgenin zorluklarla karşı karşıya olduğunu ancak fırsatların da bulunduğunu söyledi. Güçlü liderlik ve tutarlı politikalarla zorlukların aşılacağı ve fırsatların ülkenin çıkarları doğrultusunda değerlendirileceği vurgulandı. Ayrıca seçim beyannamesinde yer alan politikaların ve vaatlerin hayata geçirileceği enflasyonla mücadelede etkin adımlar atılacağı ifade edildi.

İhracat ve Turizm Gelirlerinin Artırılması Hedeflendi

Yılmaz Ekim ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak olan 12. Kalkınma Planı ve Eylül ayında kamuoyuyla paylaşılacak olan Orta Vadeli Program hakkında bilgi verdi. Bu planlarla kamu politikalarının yeniden şekillendirileceği ve kaynakların yönlendirileceği belirtildi. Mali alanda sosyal harcamalara ve nitelikli yatırımlara odaklanarak mali disiplin ve kamuda tasarruf anlayışıyla hareket edileceği vurgulandı. Ayrıca STK’ların iş dünyasının akademinin ve diğer sektör paydaşlarının da katkı vereceği bir istişare sürecinin devam edeceği vurgulandı.

Ekonomi toplantısı
Ekonomi toplantısı

Enflasyonla Mücadele ve Mali Disiplin Ön Plana Çıkarıldı

Toplantıda ayrıca 12. Kalkınma Planı’nın Türkiye’nin vizyonunu güçlendireceği ve ekonomik yapının destekleneceği vurgulandı. Mali disiplin ve kaynak tahsisinde dikkatli bir yaklaşım benimseneceği belirtildi. Yatırım istihdam üretim ve ihracat hedeflerine odaklanılırken enflasyonla mücadelede kararlı adımlar atılacağı vurgulandı. İstikrar ve güven ortamında ortak akıl ve hızlı çalışma imkanlarından yararlanarak Türkiye’nin kalkınmasının sürdürüleceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısında Yeni Döneme İlişkin Kararlar Alındı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin