Ekrem İmamoğlu, Gençlerin Mezuniyet Törenine Katıldı

Ekrem İmamoğlu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Gaziosmanpaşa’da bulunan Halit Kıvanç Şehir Stadyumu’nda Ders Atölyeleri ve İBB Teknoloji Atölyeleri öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi. Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. Toplam 3 bin öğrenciyi kapsayan mezuniyet töreninde, öğrenciler Mavi-Gri müzik grubunun konseri ve diğer etkinliklerle birlikte keyifli vakitler geçirdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, çocukların ve gençlerin eğitimle ilgili altyapılarının eşitlenmesinin önemine değindi. Ülke genelinde ve İstanbul’da eşitlikten bahsedebilmek için çocukların ve gençlerin eşit eğitim imkanlarına sahip olmalarının yanı sıra sınavlara da eşit şekilde hazırlanmalarının gerekliliğini vurguladı. İmamoğlu, ekonomik koşullar ne olursa olsun, her çocuğun ve gençlerin devletin eşit fırsatlar sunduğuna inanmalarını sağlamak için çalıştıklarını belirtti. Bu kapsamda İBB’nin sunduğu katkılar arasında kreşlerin açılması, kütüphanelerin sayısının artırılması, spor okulları, teknoloji okulları ve sınavlara hazırlık kursları gibi hizmetlerin bulunduğunu dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu: “Bunları Asla Hiçbir Çocuğumuza, Hiçbir Gencimize Düşündürmeye Hakkımız Yok”

İBB Başkanı İmamoğlu, yönetim anlayışının eşitlik mücadelesine dönüşmesi gerektiğine de vurgu yaptı. Hiçbir çocuğun veya gencin “Başaramam” veya “Hakkımı alamam” düşüncesiyle büyümemesi gerektiğini belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak her çocuğun ve gencin hayata eşit şekilde tutunabilmesi için çalıştıklarını ifade etti. İmamoğlu, İBB’nin sunmuş olduğu hizmetlerin, çocukların ve gençlerin eşit fırsatlara sahip olmalarını sağlama mücadelesine katkıda bulunduğunu sözlerine ekledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Cumhuriyetin anlamı nedir biliyor musunuz?” diyerek açıklama yaparak, Cumhuriyetin, herhangi bir köyde doğan bir çocuğun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı veya Kasımpaşa’da doğan bir çocuğun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olabilmesi olduğunu ifade etti. İmamoğlu, cumhuriyetin değerlerini koruduğumuz sürece, bu ülkede herkese demokratik fırsatların sunulduğunu vurguladı. Ancak bu mücadelenin ortak bir çabayla yürütülmediğinde ülkenin geleceğinin karanlıkta kalacağını belirtti.

İmamoğlu, mezun olan öğrencilere hitap ederek, emeklerinin karşılığını bulacağı bir memleket oluşturma mücadelesinin devam ettiğini ve onlara layık olma mücadelesinin sürdüğünü söyledi. Öğrencilerin zihinlerinin açık olmasını, hak ettikleri okullara yerleşmelerini ve hak ettikleri eğitimleri alarak başarılı olmalarını dileyerek, “Her zaman ülkelerine, memleketlerine, başarılarıyla beraber layık nesiller olsunlar. Fikri hür, vicdanı hür, yani özgür bir biçimde düşünen ve üreten nesiller olsunlar. Sakın çocuklarınızı susturmayın. Sakın gençlerinizi susturmayı onlar düşündükçe üretirler. Onlar tartışabildikçe var olduklarını görürler. İşte biz de buna destek sunan bir belediye olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekrem İmamoğlu, Gençlerin Mezuniyet Törenine Katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin