Fatih Sultan Mehmed’e Ait Olan Eseri Görenler Şaşırıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ocak 2023’te Londra’dan İstanbul’a getirilen Fatih Sultan Mehmed’in bronz madalyasını Panorama 1453 Tarih Müzesinde sergilemeye başladığını duyurdu. Madalyon Fatih Sultan Mehmed’in 542 yıl önce poz vererek hazırlattığı Costanzo da Ferrara madalyonu olarak biliniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla düzenlenen bir etkinlikle madalyon ziyarete açıldı.

Tarihi Madalya Panorama 1453 Müzesi’nde Ziyaretçilere Sunuldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mahir Polat programda Fatih Sultan Mehmed madalyonuyla ilgili bilgi verdi ve İmamoğlu da konuşma yaptı. İmamoğlu madalyonun İstanbul’a kazandırılması için bir müzayede olduğunu öğrendikten sonra onu İstanbul’a getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu sürecin sonunda madalyonun sahibinin evine geri döndüğünü ve bugün Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde sergilendiğini ifade etti. İmamoğlu Panorama 1453’ün bu madalyonun sunulduğu ve sergilendiği en uygun mekanlardan biri olduğunu ve buranın Fetihi anlatan ve yoğun ziyaret edilen bir yer olduğunu vurguladı.

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu Arasındaki Görüşme Değişim Sürecine İşaret Ediyor

İmamoğlu basın mensuplarının Kılıçdaroğlu ile görüşmesi hakkındaki sorularını da yanıtladı. Bu görüşmenin doğal olduğunu ve basının ve toplumun ilgisini anladığını belirtti. Aynı zamanda ülkede birçok konunun ve sorunun olduğunu ve her sorunun seçimle beraber çözüme kavuşmadığını ifade etti. İmamoğlu Millet İttifakı olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak belediye başkanları olarak her birinin ortak akılla doğru kararlar alacağını ve CHP’nin bu doğru kararları almak için önemli bir kurum olduğunu söyledi.

Fatih Sultan Mehmed
Fatih Sultan Mehmed

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ortak Akılla Doğru Kararlar Almayı Hedefliyor

İmamoğlu Kılıçdaroğlu ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve değişim ve dönüşüm konularında birçok paylaşım yaptıklarını belirtti. İkili arasında yapılan görüşmelerin makul güzel ve değerli olduğunu ve değişim adına uzlaşının sağlandığını ifade etti. Ancak bu değişim sürecinin belirli bir zaman dilimi olduğunu ve şimdilik bu kadarını aktarabileceğini sözlerine ekledi. İmamoğlu Kılıçdaroğlu ile yapılan buluşmanın değişim ve dönüşüm adına önemli bir adım olduğunu vurguladı. İkili arasındaki iletişimin sürekli olduğunu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu süreçte önemli bir aktör olduğunu belirtti. Değişim için ortak akılla hareket edileceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fatih Sultan Mehmed’e Ait Olan Eseri Görenler Şaşırıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin