Gıda Enflasyonunda Düşüş Yaşanacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı gıda ile ilgili enflasyona sebep olan etkenleri ortadan kaldırmak için önemli adımlar atacaklarını açıkladı. Bakan Yumaklı Twitter hesabından yaptığı açıklamada tarım ve ormancılık sektöründe süreklilik ve verimlilik odaklı bir anlayışla çalışacaklarını ve Türkiye’yi üretim ve üreticinin yüzyılı yapacaklarını belirtti. Yumaklı küresel ısınma pandemi savaşlar ve doğal afetlerin tarımın stratejik önemini artırdığını vurgulayarak tarım sektöründe girdi maliyetlerini düşürmek verimliliği artırmak dijitalleşmeyi sağlamak yönetimi sadeleştirmek ve üretim ile üretici odaklı bir dönüşümün başladığını ifade etti.

Türkiye’nin Tarımsal Üretimde Lider Olmak İçin Gıda Enflasyonunu Hedefliyor

Tarımsal üretim ve girdilerde yaşanan değişikliklerin kaçınılmaz olduğunu belirten Yumaklı Türkiye’nin yeni dünya düzeninde üretim normallerini belirleyeceğini ve Avrupa’nın en büyük tarımsal hasılaya sahip ülkesi olacağını söyledi. Bakan Yumaklı gıda ile ilgili enflasyona sebep olan etkenleri ortadan kaldırmak için çalışacaklarını belirtti. Bu çerçevede gübre ve mazot gibi ithal girdi kalemlerinin bağımlılığını azaltmak için önemli adımlar atacaklarını vurguladı. Ayrıca Bakanlık teşkilatının büyük bir çaba göstereceğini ve bu dönüşüm sürecini gençlerle birlikte gerçekleştireceklerini ifade etti.

Türkiye Yüzyılı Tarım ve Orman Vizyonuyla Gıda Sektöründe Dönüşüm Hedefliyor

Bakan Yumaklı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve işaret ettiği hedefler doğrultusunda “Türkiye Yüzyılı Tarım ve Orman Vizyonu”nu hayata geçireceklerini belirtti. Üretimin her aşamasını kapsayan yapısal adımları planlı bir şekilde gerçekleştireceklerini vurgulayan Yumaklı bu süreçte gübre ve mazot gibi girdi kalemlerinde dışa bağımlılığı azaltacaklarını ve gıda ile ilgili enflasyona neden olan etkenleri ortadan kaldıracaklarını sözlerine ekledi.

Gıda enflasyonu için çalışmalar yapılacak
Gıda enflasyonu için çalışmalar yapılacak

Türkiye’nin Tarım ve Ormancılıkta Köklü Geçmişiyle Güçlü Bir Gelecek İnşa Ediyor

Bakan Yumaklı Türkiye’nin köklü geçmişi 21 yıllık tecrübesi ve gençlerle birlikte çalışma heyecanıyla daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceklerini belirtti. Bakan Yumaklı Türkiye’nin tarım ve ormancılık alanında köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve bu miras sadık kalacaklarını ifade etti. 21 yıllık tecrübelerini ve birikimlerini kullanarak tarım sektörünün dönüşümü için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca Türkiye’nin uluslararası platformda tarımın öncü ülkelerinden biri olacağını ve Türkiye dostlarıyla birlikte kazanan bir geleceğin inşa edileceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gıda Enflasyonunda Düşüş Yaşanacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin