HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: ‘’Gazze’ye Destek Olmalıyız’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin 4’üncü Olağan İl Kongresi’ne katıldı. İsrail ile Gazze arasındaki savaşla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, ‘’Türkiye’nin İsrail’de bulunan büyükelçisini geri çağırmasını olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Gazze’deki insanların desteklenmesi adına atılan her adım değer taşımaktadır’’ dedi.

HÜDA PAR Teşkilatı Toplandı

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı tarafından olağan il kongresi düzenlendi. Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye parti Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile birlikte teşkilat üyeleri katıldı. Ülke gündemi ve İsrail-Gazze savaşıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yapıcıoğlu, ‘’Ülkemizde bulunan Amerikan üslerinin kapatılmasını istiyoruz. Kürecik ile birlikte İncirlik üssü de kapatılmalıdır.  Unutulmamalıdır ki, Amerika hiçbir zaman bizim dostumuz olmamıştır. Tel Aviv’de bulunan büyükelçinin geri çağrılması olumlu bir adım olarak değerlendirilebilir. Zira, Gazze’ye yönelik destek için atılan her adım kıymet taşıyor. Amerikan üslerinin kapatılması talebimiz tamamen Gazze ile ilgidir, gündem farklı yönlere taşınmamalıdır’’ ifadelerini kullandı.

‘’Bu Katliama Sessiz Kalamayız’’

Filistin ve Gazze’de yaşanan olayları katliam olarak değerlendiren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ‘’Türkiye’nin gündemi bundan bir ay öncesine kadar çok farklı konularla meşguldü. Lakin, hepimiz bir sabah uyandığımızda Aksa Tufanı olayını öğrendik. Allah’tan dileğim oradaki mazlumlara yardım etmesidir. Mücahit olarak değerlendirdiğim kardeşlerimize yardım etmesini diliyorum. Bugün, Filistin’de yaşananları katliam olarak değerlendirebiliriz. Tarihin farklı dönemlerinde de katliamlar hatta soykırımlar oldu. Hiçbiri bu kadar insanların gözünün önünde gerçekleşmedi. Her türlü savaş kuralını pervasızca çiğneyenler canlı yayınlara çıktı. Tarihte bu denli vahşilik ve güruh görülmedi. Herkesin gözlerinin önünde vahşet işlemeye devam ediyor. Sayıları binlere ulaşan çocuk bu savaşta katledildi. Birleşmiş Milletlerin onlarca üyesi öldürüldü. Bu konuda bir şey yapacaklar mı’’ diye konuştu.

‘’Amerika, Bizim Dostumuz Değildir’’

Türkiye ile Amerika ilişkileri hakkında da açıklamalarda bulunan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, ‘’Biz, ülkemizde bulunan Amerika’ya ait üstlerin kapatılması çağrısında bulunuyoruz. Hem Kürecik hem de İncilik üssü bir an önce kapatılmalıdır. Bizim talebimiz haklı gerekçelere dayanmaktadır’’ dedi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

‘’İslam dünyasının nüfusu 2 milyara ulaşmıştır. Diğer yanda ise bir avuç diyebileceğimiz Siyonist bulunmaktadır. İslam Dünyasının bulunduğu coğrafyanın tam göbeğinde böyle bir zulüm yaşanmaktadır. İsrail pervasız bir şekilde Müslüman kardeşlerimize saldırmaktadır. Bu durumun tek açıklaması Müslümanların dağınıklığı olacaktır. Biz, Siyonistlerin kovulması çağrısında bulunmuştuk. Aynı şekilde Siyonistlerin oradan büyükelçiler geri çağrılsın dedik. Bu yönde adımlar atıldı. Müslümanların bu süreçte attığı her adımın kıymetli olduğunu savunuyoruz. Bu süreçte Gazze için atılan adımların farklı yönlere çekilmemesi gerekmektedir. Gündem değiştirilmemeli ve Gazze odak noktası olmalıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in yaptıklarının cezalandırılması için çabalayacaklarını söyledi. Bu noktada kolaylık diliyoruz. Lakin, Siyonistlere hiçbir şekilde yakınlık gösterilmemelidir. Bizim ülkemizden yüz bulmalarının önüne geçilmelidir.’’

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: ‘’Gazze’ye Destek Olmalıyız’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin