Kemer’de Ciğerlerimiz Yanıyor! Orman Yangını Durdurulamıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’nın Kemer ilçesinde başlayan orman yangını, gece boyunca şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Değirmendere Mahallesi’nde Kemer-Antalya karayolu kenarındaki ormanda bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına müdahale etmek için çok sayıda ekip görevlendirildi.

Tedbir Amacıyla Bölgedeki Halk Boşaltıldı

Alevler, yerleşim yerlerini ve karayolunu tehdit ettiği için tedbir amacıyla bölgedeki halk boşaltıldı. Yangına müdahale etmek için gece boyunca 50’den fazla arazöz, çok sayıda su tankeri ve 300’den fazla yangın söndürme ekibi seferber edildi. Ancak kontrol altına alınabilmesi için havadan müdahale gerektiği düşünüldü. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 10 uçak ve 22 helikopter, alevleri söndürmek için bölgeye yönlendirildi. Dumandan etkilenen 6 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kemer
Kemer

Çalışmalar Devam Ediyor

Yangının büyümesi nedeniyle tedbir amacıyla yakın bir bölgede bulunan 10 konut da boşaltıldı. Kemer Devlet Hastanesi’ndeki hastaların çoğu taburcu edilirken, durumu ciddi olan 2 hasta ise farklı hastanelere sevk edildi.

Yaşanan olay üzerine İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici bölgeye gelerek koordinasyon merkezinde çalışmaları takip etti.

Ekiplerin büyük çaba gösterdiği mücadelede havadan yapılan müdahale, yangının kontrol altına alınmasında önemli bir rol oynadı. Uçaklar ve helikopterler, yangını söndürmek için yoğun bir şekilde su bırakarak çevredeki alanları korumaya çalıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kemer’de Ciğerlerimiz Yanıyor! Orman Yangını Durdurulamıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin