Kızılay’ın Başkanı Yıllar Sonra Bir İlki Yaşadı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Kızılay’ın yeni Genel Başkanı olarak Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz seçildi. Yapılan Türk Kızılay Olağanüstü Genel Kurulu’nda Etimesgut ilçesindeki Kızılay yerleşkesinde düzenlenen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajıyla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kızılay üyeleri ve birçok davetli hazır bulundu.

Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz geçerli oyların tamamını alarak Türk Kızılay’ın yeni Genel Başkanı seçildi. Bu görevle birlikte Yılmaz Türk Kızılay tarihindeki ilk kadın Genel Başkan oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Genel Kurul’da yaptığı konuşmada Kızılay’ın asil merhamet duygusunun toplumda önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Türk Kızılay Tarihinde İlk Kadın Genel Başkan Seçildi

Koca Kızılay’ın faaliyetlerinin Türkiye’nin en evrensel ve milli işlerinden biri olduğunu belirterek Kızılay’ın bayrağındaki ayın Türk bayrağındaki ayla sırt sırta olduğunu ifade etti. Ayrıca Kızılay’ın yurt içinde ve yurt dışında bayrağı taşıyan gönüllülere ve görevlilere minnettarlık duyduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz görev sürecinde sadece Allah rızası için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Depremzedelerin yanından hiçbir zaman ayrılmadıklarını ve hala bölgedeki yaraların sarılması için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca Programa Katıldı

Yılmaz Kızılay’ın bir kariyer değil bir emanet olduğunu vurgulayarak Kızılay’ın 155 yıllık birikimiyle birlikte öksüzlerin yetimlerin mazlumların ve muhtaçların dualarının bu emanette olduğunu ifade etti. Ayrıca Türkiye ve dünyada yardım bekleyen insanların umudunun da bu emanette olduğunu dile getirdi.

Eski Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık Kızılay’a her zaman katkı vereceğini söyleyerek 2015 yılında aldıkları yönetimle Kızılay’ın ekonomik büyüklüğünü 30 kat artırdıklarını ve bu görevi yeni Genel Başkanlarına devrettiklerini belirtti. Kınık binlerle sayılı olan gönüllülerin sayısını yüz binlere çıkardıklarını ve bağışçı sayısının da her yıl 3 milyonu aştığını dile getirdi. Planlarının ve programlarının olduğunu ifade eden Kınık Kızılay’ın yürüyüşünün hiçbir zaman durmayacağına inandığını söyledi.

Kızılay Başkanı
Kızılay Başkanı

Kızılay’ın Emanet Görevinde Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’a Geçti

Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ın Türk Kızılay’ın yeni Genel Başkanı seçilmesi Türk Kızılay tarihinde bir dönüm noktası olarak kaydedildi. Yılmaz görev sürecinde Kızılay’ın temel değerlerini koruma ve toplumun ihtiyaçlarına yanıt verme yolunda çalışmalarına devam edecek. Bu görevi devralan Yılmaz Kızılay’ın kadim geçmişinden aldığı güçle Türkiye ve dünyadaki yardım bekleyen insanlara umut olma hedefini sürdürecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kızılay’ın Başkanı Yıllar Sonra Bir İlki Yaşadı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin