KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan Açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Bolu’da kentin en işlek noktasındaki dönel kavşakta yapılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın heykelinin açılışını gerçekleştirdi. Tatar açılış töreninde yaptığı konuşmada Kıbrıs’ta Türk askerlerinin güvenliği sağladığını ve Türk askerinin adada “ilelebet” kalacağını belirtti.

Bolu Belediyesi ile Emekli Subaylar Derneği’nin iş birliğiyle Kalıcı Konutlar mevkisine yapılan Rauf Denktaş’ın heykeli KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla açıldı. Törene Tatar’ın yanı sıra Bolu Valisi Erkan Kılıç Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan KKTC eski Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve bölge halkı da katıldı.

Rauf Denktaş’ın Heykeli Bolu’da Açıldı

Tatar konuşmasında Rauf Denktaş’ın Kıbrıs’ın kuruluşu sürecinde egemenlik kavramından bahsettiğini vurgulayarak Kıbrıs Türk halkının varlığını sürdürebilmesinin bir devleti olmasına bağlı olduğunu ifade etti. Türk askerinin adada 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile bulunduğunu ve şu anda da adanın güvenliğini sağladığını belirten Tatar Türk askerinin adada kalacağını vurguladı.

Tatar Kıbrıs’ta Türk Askerinin Güvenliği Sağladığını Belirtti

Bölgedeki istikrar ulusal çıkarlar ve dengelerin Türk askerinin varlığına bağlı olduğunu dile getiren Tatar Kıbrıs’ta 1974’ten bu yana çatışma olmadığını ve barışın sürdüğünü ifade etti. Törenin sonunda Tatar ve beraberindekiler dönel kavşakta bulunan Rauf Denktaş’ın heykelinin açılışını gerçekleştirdi. Bu heykel KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı olan Denktaş’ın anısına dikilmiş ve Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi’ndeki önemli bir simge olarak kabul edilmektedir.

Ersin Tatar
Ersin Tatar

Törenle KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Saygıyla Anıldı

Rauf Denktaş’ın heykelinin açılış töreni KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın vurguladığı mesajlarla son buldu. Tatar Denktaş’ın mücadelesini ve Kıbrıs Türk halkının egemenlik hakkını vurgularken Türk askerinin adada kalıcı bir şekilde var olacağını belirtti. Heykel Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli bir rol oynayan Denktaş’ın anısını yaşatmayı amaçlıyor.

Tatar’ın konuşması KKTC’nin güvenliğini ve barışını Türk askerinin varlığına bağlayarak Kıbrıs’ta istikrarın korunmasının önemini vurguladı. Bu anlamlı tören Kıbrıs Türk halkının birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdi ve KKTC’nin bağımsızlık mücadelesindeki temel değerleri yüceltti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan Açıklama

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin