Konya’da Korkutan Yangın: Apartman Sakinleri Sokağa Döküldü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konya’nın merkez ilçesi Meral’de bulunan bir apartmanda yangın çıktı. Site içerisinde yer alan apartmanın 8’inci katındaki daire de çıktığı tespit edilen yangın korku dolu anlara neden oldu. Apartmanda evi bulunanlar arasında Hazine ve Maliye eski Bakanı Lütfi Elvan’ın annesi Samiye Elvan’ın da bulunduğu öğrenildi. Samiye Elvan ile birlikte 3 kişinin yangından çıkan dumandan etkilendiği ve tedavi altına alındığı açıklandı. İtfaiye ekiplerinin 2 saate yakın çalışması sonucu yangının söndürüldüğü öğrenildi.

Konya’daki Apartmanda Çıkan Yangın Korku Yarattı

Konya’nın merkez ilçesi konumundaki Meral’in Öğretmenevleri Mahallesi’ndeki Zeynettin Sokak’ta bulunan Altındamla Konutları sitesinde yangın meydana geldi. Akşam saat 19:00 civarında meydana gelen yangının 11 katlı binanın 8’inci katındaki daire de yaşandığı tespit edildi. Olumsuz hava koşullarının da etkisiyle daire de çıkan yangının kısa süre içerisinde büyüdüğü görüldü. 8’inci kattaki dairedeki yangın diğer katlara da sıçrayınca korku yarattı. Bina sakinleri yangın nedeniyle paniğe kapılarak evlerini terk etti. İtfaiye ile polis ekiplerine haber verilmesinin üzerine yangın söndürme çalışmaları başlatıldı. Altındamla Konutları’nın sakinleri arasında Samiye Elvan’ın da bulunduğu öğrenildi. Hazine ve Maliye eski bakanı Lütfi Elvan’ın Konya’da yaşayan annesinin de aynı binanın 9’uncu katında yaşadığı tespit edildi. Samiye Elvan’ın evinin bir alt katında yaşanan yangından dolayı dumandan olumsuz yönde etkilendiği görüldü. Ayrıca, 3 kişinin de yangın nedeniyle çıkan dumandan dolayı zehirlendiği tespit edildi.

Polis Ekipleri Geniş Kapsamlı Güvenlik Önlemi Aldı

Öğretmenevleri Mahallesi’ndeki Zeynettin Sokak’ta bulunan Altındamla Konutları sitesindeki yangına itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Yangın merdivenleri ile yangının başladığı daireye müdahale eden itfaiye ekipleri yoğun mesai harcadı. Polis ekipleri ise yangın nedeniyle paniğe kapılan bina sakinleri ile ilgilendi. Altındamla Konutları’nın sakinleri polis tarafından tahliye edildi. Çevrede yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tespit edildi.  Samiye Elvan ile birlikte 3 kişi yangından dolayı çıkan dumandan zehirlendiği için ambulanslar ile hastaneye sevk edildi. Konya Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Samiye Elvan ve diğer 3 kişinin sağlık durumlarının kontrol altına alındığı ve iyi oldukları belirtildi. Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye personeli tarafından 2 saate yakın süre yangın söndürme çalışması yürütüldü. Yangının söndürülmesi ile birlikte bina sakinleri evlerine geri döndü. Yangının başladığı dairede maddi hasarın meydana geldiği açıklanırken, ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı duyuruldu. İtfaiye personeli yangının hangi sebepten çıktığını tespit etmek için çalışmalara başladı. Polis, yangınla ilgili inceleme yapılacağını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Konya’da Korkutan Yangın: Apartman Sakinleri Sokağa Döküldü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin