Metin Gürak Genelkurmay Başkanı Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen 2023 yılı Yüksek Askeri Şura toplantısı sonucunda önemli atamalar ve terfiler yapıldı. Toplantı sonucunda Genelkurmay Başkanı olarak 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atanırken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ise Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu atandı.

32 General Ve Amiral 63 Albay General Ve Amiralliğe Terfi

Yaş haddi nedeniyle Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve kadrosuzluk nedeniyle Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan emekliye sevk edildi. Bu kararlarla birlikte toplamda 32 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi ve 63 albay general ve amiralliğe terfi etti. 24 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 365 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatıldı. Bu terfiler ve atamalar sonucunda 30 Ağustos 2023 itibarıyla 286 general ve amiral görev yapacak.

Genelkurmay başkanı
Genelkurmay başkanı

Yeni Rütbelerine Kavuşan İsimler Belli Oldu

Ayrıca, terfilerle ilgili olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığından Korgeneraller İrfan Özret ve Kemal Yeni, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Korgeneral İsmail Güneykaya, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümgeneraller Zorlu Topaloğlu, Sezai Öztürk, ve Mustafa Oğuz, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tümgeneraller Erdoğan Gür ve İsmail Üner terfi ederek yeni rütbelerine kavuştular.

Bu Şura toplantısında ayrıca tarihi bir atama gerçekleşti ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan Kurmay Albay Gökçen Fırat, amiralliğe terfi ederek TSK’nın ilk kadın amirali oldu.

Açıklamada, yükselen rütbe ve görevlere atanmış olan askeri personelin milletimize, devletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasının dilediği, emekliye ayrılan general, amiral ve albaylara teşekkür edildiği ve hayatlarının yeni dönemlerinin aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk getirmesinin temenni edildiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Metin Gürak Genelkurmay Başkanı Oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin