Özgür Özel: ‘’CHP’yi Birlikte İktidara Taşıyalım’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkan Vekili Özgür Özel, Antalya’da partisinin 38’inci Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Genel seçimlerin kaybedilmesinin nedeninin sadece Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile açıklanmasını değerlendiren Özel, ‘’Bu haksız bir yaklaşımdır. CHP vefalı bir şekilde değişim yapmalıdır. Biz, birlikte partimizi iktidara taşımalıyız’’ dedi.

Antalya’da 38. İl Kongresi Yapıldı

CHP’nin Antalya teşkilatı tarafından 38’inci Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. Konyaaltı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki kongrede Genel Başkan Vekili Özgür Özel de yer aldı. Kongrenin divan başkanlığı görevini ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer üstlendi. Özgür Özel ile birlikte Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Garip Erdoğan da konuklar arasında bulunuyordu. Antalya milletvekilleri Sururi Çorabatır ile Aliye Coşar ve Mustafa Erdem de katılım sağladı.

İki Aday İl Başkanlığı İçin Yarıştı

CHP’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal katıldı. İlçe belediye başkanları Konyaaltı’ndan Başkan Semih Esen, Kumluca’dan Başkan Mustafa Köloğlu, Finike’den Başkan Mustafa Geyikçi ve Gazipaşa’dan Başkan Mehmet Ali Yılmaz’da yer aldı. CHP’nin Antalya’daki il ve ilçe teşkilat üyeleri de katılım sağladı. CHP’nin Antalya kongresinde il başkanlığı iki aday arasında geçti. CHP’nin eski milletvekillerinden Nail Kamancı ile halihazırda il başkanlığı görevini sürdüren Nuri Cengiz için oylama yapıldı. Aday olacağını açıklayan Altan Ayaz ise delege listesini belirtilen tarihlerde teslim etmediğinden dolayı aday olamadı.

Özgür Özel Değişime Dikkat Çekti

CHP’nin 38’inci Antalya İlk Kongresi olaylı bir şekilde başladı. CHP Genel Başkan Vekili Özgür Özel tarafından kaleme alınan Değişim Yüzyılı, Yüzyıl Değişimi adındaki kitap delegelerin oturacakları sandalyelere bırakılmıştı. Lakin, kongre başlamadan önce kitapların toplatılmasına karar verildi. Kitaplar toplanırken yeniden fikir değişikliği yapıldı. Kitaplar bir kez daha delege sandalyelerine konuldu. CHP Genel Başkan Vekili Özgür Özel partisinin Antalya kongresinde şu açıklamalarda bulundu:

‘’CHP’nin iktidar olabilmesi için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geride bıraktığımız seçimlerde ise beklediğimiz oy oranına ulaşamadık. Partimiz iktidara gelemedi. Bu nedenle özeleştiri de bulunmamız gerekiyor. Hatalarımızdan ders çıkarmalıyız düşüncesindeyim. Bu fikirlerimi hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile hem de partimizin yetkili organlarıyla paylaştım. Lakin, beklediğim cevabı alabilmiş değilim. Son seçimleri kaybetmemizin tek nedeni Kılıçdaroğlu’nun adaylığı dersek haksızlık etmiş oluruz.’’

‘’CHP’de Değişim Vefalı Olmalı’’

CHP’nin değişim sürecine girmesi gerektiğinin altını çizen Genel Başkan Vekili Özgür Özel, ‘’Lakin, bu değişimi vefalı bir şekilde yapmalıyız. CHP’nin içerisindeki temel problemlerin tespit edilmesi ve çözülmesi gerekmektedir. Bu noktada hem cesur hem de kararlı şekilde davranmalıyız. CHP’nin durduğu noktayı belirlerken buna yakın olmalıyım, ötekine yakın olursam bunlar kızar gibi bir düşünce içinde olmaması gerekir. Bu şekilde bir parti değiliz. Bizim partimizin siyasal olarak durağı noktayı net şekilde belirlemesi gerekmektedir. ’Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adayımız olduğu seçimlerde yüzde 52 ve yüzde 48’in dengesi vardı. Aynı şekilde 2018’deki baskın seçimlerde de dengeyi gördük. Referandumda da benzer sonuç çıktı. Son seçimlerde de ikinci tur sonuçlarında aynı yüzdelerle karşılaştık. Tüm bu süreci incelediğimizde bizim yapısal olarak değerlendireceğimiz sorunlarımız bulunmaktadır’’ dedi.

‘’Ben Her Mevkide Görev Alabilirim’’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk olarak temel problemlerinin belirlenmesi gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Özel konuşmasına şöyle devam etti:

‘’CHP’de değişim yapılmasıyla ilgili tartışmaların ilk günlerinde özeleştiri de bulunmamız gerektiğini ve değişime ihtiyaç olduğunu belirttim. Bu noktada benim fedakarlıkta bulunmam gerekirse fedakarlık yaparım. Sorumluluk da alabilirim. Kaybeden takımdaki santrafor olmaktansa; kazanan takımda farklı mevkilerde görev alabilirim. Bana yeter artık otur veya top toplamaya başla denirse de yaparım. İnsanlar bana inandığını ve güvendiğini söylüyor. Takımın başında yer almam gerekirse onu da kabul ediyorum. CHP’ndeki görevlerimi en iyi ve doğru şekilde yaptım. Görevin bende olduğu söylenirse de birlikte partimizi iktidar yaparız. CHP’nin ayağa kalkmasını sağlamak için parti teşkilatımıza hem inanıyor hem de güven duyuyorum.’’

‘’İktidar, 25 Senedir Oylarını Artırıyor’’

CHP Genel Başkan Vekili Özgür Özel’in ardından sahneye çıkan Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Garip Erdoğan ise sert açıklamalarda bulundu. İktidarın 25 senedir oylarını artırmaya devam ettiğini, muhalefetin ise oy kaybettiğini belirten Garip Erdoğan, ‘’Bizim sorunumuz şahıslar değildir. Kemal gidecek Ali gelecek diye sınırlandırılmamalıdır. Bizim, Erdoğan’ı ve yönetimini analiz etmemiz gerekir. Ömrümün 45 yılını demokrasiye verdim. CHP, ülkemizdeki devrimcilerle ve sistemin dışına atılan Kürtlerle bir araya gelmelidir. Aksi takdir de iktidar olamayız. Saadet Partisi ve İYİ Parti’yle birlikte yürüyeceğimizi düşünmezdim. Muhalefetin neden yıllardır oy kaybettiğini analiz etmeliyiz. ’’ şeklinde konuştu. CHP Antalya Kongresi’nde yeni il başkanının Nail Kamacı olmasına karar verildi. Nail Kamacı delegelerden 390 oy alırken; rakibi Nuri Cengiz’in oy sayısı 208 olarak açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özgür Özel: ‘’CHP’yi Birlikte İktidara Taşıyalım’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin