Rönesans Holding, ‘En Başarılı Uzun Vadeli Finansman’ Ödülünün Sahibi Oldu

Rönesans Holding
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, Avrupa, Orta Asya ve Afrika’da faaliyetlerini sürdüren Rönesans Holding‘in çatısı altında bulunan sağlık sektöründeki yatırımlarıyla dikkat çeken Rönesans Sağlık Yatırım (RSY), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 75 milyon Euro değerinde uzun vadeli finansman anlaşması imzaladı. Bu büyük çaplı anlaşma sayesinde Rönesans Holding, EMEA Finance Achievement Awards 2022’de ‘Sermayeye Çevrilebilir Kredi’ kategorisinde bulunan ‘En Başarılı Uzun Vadeli Finansman’ ödülünün sahibi oldu.

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, bu önemli başarıyı kutlayarak duygularını paylaştı. İpek Ilıcak Kayaalp, sağlık altyapısına yönelik yatırımlarının EBRD ile güçlü ve uzun vadeli bir iş birliği içinde olduğunu vurgulayarak, küresel finans kuruluşlarının Türkiye’nin sağlık sektörüne verdiği destek ve Rönesans Holding’e duyduğu güvenin kendileri için büyük bir değer taşıdığını ifade etti.

Kayaalp, Rönesans Sağlık Yatırım’ın Türkiye’de tamamlanan ve devam eden sağlık projelerinde toplamda 9 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Tamamlandığında ise iş ortaklarıyla birlikte toplamda 4.5 milyar Euro’luk sağlık yatırımını gerçekleştireceklerini ifade etti. Bununla birlikte, projelerinin sadece rakamlardan ibaret olmadığını ve her bir yatırımın sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik açısından dünyanın en iyi örneklerinden biri olmasının önemine değindi. Rönesans Holding olarak, sağlık ve diğer sosyal donatı alanlarında sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın öncü şirketlerinden biri olmayı sürdüreceklerini belirtti.

Rönesans Holding 30 Ülkedeki Yatırımlarında EBRD İle İş Birliklerini Güçlendirmeyi Ve Büyütmeyi Amaçlıyor

Kayaalp ayrıca, Rönesans Sağlık Yatırım’ın EBRD’nin sağladığı 75 milyon Euro’luk uzun vadeli finansmanı, kurumsal yönetişim ve iklim riski yönetimi prensiplerine uygun bir şekilde değerlendireceklerini belirtti. Aynı vizyon doğrultusunda, Türkiye ve diğer 30 ülkedeki yatırımlarında EBRD ile iş birliklerini güçlendirmeyi ve büyütmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Kayaalp, sözlerinin devamında, Avrupa, Türkiye, Orta Asya ve Afrika’da 30 ülkeye yayılan geniş bir coğrafyada faaliyet gösterdiklerini belirtti. Rönesans Holding’in cirosunun %70’ini Türkiye dışında faaliyet gösteren şirketlerden elde ettiklerini vurguladı. Rönesans Sağlık Yatırım projeleri dahil olmak üzere Türkiye’de gerçekleştirdikleri yatırımların toplam değerinin 7 milyar Euro’ya ulaştığını ifade etti. Önümüzdeki 5 yıl içinde ise Türkiye’deki yatırım büyüklüğünü 10 milyar Euro’ya çıkarmayı ve Türkiye’nin gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti. Kazandıkları ödülün de bu hedeflere doğru ilerlediklerinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Rönesans Holding, ‘En Başarılı Uzun Vadeli Finansman’ Ödülünün Sahibi Oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin