TFF Başkanı Büyükekşi: ‘’Türk Futbolun Gelişimini Sağlamak İçin Çözüm Odaklıyız’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TFF Başkanı Büyükekşi, ‘’Türk futbolundaki tüm paydaşlarımızı merkeze alan ve çözüm odaklı anlayışı benimsedik. Futbol dünyasında ortak aklın hakim olmasını sağladık, sözlerimizi tuttuk ve önemli kararlara imza attık’’ dedi.

Ankara’daki özel bir otelde düzenlenen TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu’na Türkiye futbol dünyasının temsilcileri katıldı. Mehmet Büyükekşi’nin tek aday olarak girdiği seçimde ülke futboluyla ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Genel Kurul üyelerine seslenen TFF Başkanı Büyükekşi, ‘’Bizim yönetim prensiplerimiz eşitlik, güven, şeffaflık ve adalete dayanmaktadır. Yönetim olarak ulaşılabilir olacağımız sözünü veriyoruz. Şahıslara ve gruplara ayrıcalık tanımadık ve tanımayacağız. Türk futbolunun gelişimi için doğru olan tarafsız ve adil yönetim tarzını uyguladık. Futbol dünyamız içerisinde yer alan kurumları ve şahısları baş tacı ettik, saygı ve sevgi gösterdik’’ diye konuştu.

‘’Türk Futbolunun 5 Yılını Planladık’’

Türk futbolunun geleceğini futbol dünyasının paydaşları ile birlikte yazacaklarına dikkat çeken Başkan Mehmet Büyükekşi, ‘’ Görevde bulunduğumuz bir yıllık süre içerisinde Türk futbolunun gelecekteki 5 yılını planladık. Ülke futbolunu ileriye taşımak amacıyla çok sayıda projenin başlangıcını yaptık. Futbol dünyasının tüm paydaşlarıyla birlikte planlarımızı başarıyla sonuçlandırmayı arzu ediyoruz. Yeni dönemde öncelik vereceğimiz konu stratejik planlama olacaktır. The Game Plan açılışını Ocak ayı içerisinde gerçekleştirdik. 30 katılımcının bulunduğu toplantımızda 11 adet stratejik amaç belirlenirken; 22 adette stratejik hedefimiz bulunuyor. 2023 yılının son ayında Büyük Futbol Çalıştay’ı düzenlemek istiyoruz. Kısa, orta ve uzun vadedeki planlarımızı ve yol haritamızı birlikte geliştireceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Yeni Ofsayt Teknolojisi Kullanılacak

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hayata geçirilen Futbol Akademileri ile Türk futbol modelinin oluşturulduğunu ifade eden TFF Başkanı Büyükekşi açıklamasına şöyle devam etti:

‘’Hem Avrupa’daki hem de ülkemizdeki kulüplerin futbol akademilerinde incelemeler yaptık. Double Pass adlı dünyaca tanınan bir şirketle anlaşma sağladık. TFF olarak stopaj ödemelerinin iade edilmesi ve altyapıda kullanılması için imkan sağladık. A Milli Futbol Takımımızın gelecekteki 10 yıllık süreçte oyuncu havuzundan yeni yetenekleri çıkarmasını sağlamak için stopaj düzenlemesi yapıldı. Diğer projemiz ise spor kulüplerimizin altyapılarından yeni oyuncular çıkarmasını sağlamak, yurt dışından oyuncu transferlerinin minimum seviyeye düşürülmesi olacaktır. TFF’nin önem verdiği bir projesi de hakem akademisinin kurulması oldu. Nitelikli ve çok sayıda hakemin yetiştirilmesi için hakem havuzunun oluşturulması için kuruldu. Hakem akademisi vasıtası ile hakemlerin kariyerleri boyunca gelişimlerini destekliyor ve gelişim sürecini takip ediyoruz. Hedefimiz hakemlerimizin en az hata yapacakları ve yüksek performans seviyesine ulaşabilecekleri bir sistem kurmak. Hakem atamalarıyla ilgili dijital sisteme geçiş yaptık. Aynı şekilde gözlemci raporlarının da dijital olmasını sağladık. Yeni sezondan itibaren ise ofsayt sisteminde yarı otomatik modele geçiş yapacağız. Ofsayt teknolojisinin bize maliyeti 4 yıl için 8 milyon Euro olacaktır.’’

TFF Başkanı Büyükekşi: ‘’Hedeflerimize Birlikte Ulaşacağız’’

Türk futbolunun gelişimi için kaynakların süreklilik arz etmesi gerektiğine dikkat çeken TFF Başkanı Büyükekşi, ‘’TFF Başkanı ve yönetimi olarak görev alacağımız 4 yıllık dönem boyunca birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye odaklanacağız. Futbolumuzda sportif performansın yükseğe taşınması, spor kulüplerimizin gelir artışı, yayıncı gelirlerinin artırılmasını sağlayacağız. Hem kulüpler bazında hem de Milli Takımlarımızın dünyadaki sıralamada yukarı çıkmasını hedefleyeceğiz. Futboldaki seyirci sayısının yükselmesi ve sevginin artması için çalışacağız. EURO 2024 Avrupa Şampiyonasına sadece katılmakla yetinemeyiz, bu turnuvaya A Milli Futbol Takımımızın damga vurmasını hedeflemekteyiz. Türkiye’nin EURO 2028/32 turnuvalarında ev sahibi olabilmesi için çalışacağız’’ şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TFF Başkanı Büyükekşi: ‘’Türk Futbolun Gelişimini Sağlamak İçin Çözüm Odaklıyız’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin