Uzmanlar Uyarıyor! Yaz Tatilinde Çocuklara Dikkat

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz tatilini çocuklarınızla birlikte planlamak çocukların sağlıklı gelişimine katkıda bulunacak önemli bir adımdır. Psikolog Dilara Dalyan tatil döneminin ailece yapılacak etkinlikleri ve seyahatleri birlikte planlamayı önermektedir. Herkesin fikirlerini paylaşmasına olanak tanımak tatilin daha verimli ve keyifli geçmesini sağlayabilir. Ayrıca ailece seyahat etmek de unutulmaz anılar biriktirmenin harika bir yoludur. Yeni yerler keşfederek farklı kültürleri deneyimlemek aile içindeki iletişimi güçlendirebilir.

Tatil Etkinliklerini ve Seyahatleri Birlikte Planlamak

Yaz tatili günlük rutinlerden biraz uzaklaşma fırsatı sunar. Bu dönemde aileler stresli hale gelebilen okul iş veya diğer sorumluluklardan biraz rahatlama imkanı bulurlar. Çocuklarınızla birlikte daha esnek bir program oluşturabilir sınırları esnetebilir ve eğlenceli aktivitelere daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Çocukların sağlıklı bir yaz tatili geçirmesi için doğaya zaman ayırmak önemlidir. Parklarda oyun oynamak bisiklete binmek yüzme veya piknik gibi etkinliklere aktif olarak katılmak çocuklarınızla bağlarınızı güçlendirmenin yanı sıra eğlenceli deneyimler yaşamanızı sağlar.

Doğada Vakit Geçirme ve Aktif Aktivitelere Katılımın Önemi

Teknoloji kullanımını sınırlamak da önemlidir. Belirli zaman dilimlerinde ekran süresini kontrol etmek ve çocukları alternatif etkinliklere yönlendirmek farklı deneyimler yaşamalarını sağlar. Yaz tatilinde çocukların ekran süresine dikkat etmek gerekmektedir. Amerikan Pediatri Akademisi’nin önerilerine göre 18 aydan küçük çocuklar için ekran süresi önerilmemekte 8 ila 24 aylık çocuklar için sınırlı ve ebeveyn eşliğinde kaliteli içeriklere yönelik ekran kullanımı tercih edilmelidir. 2-5 yaş arası çocukların günlük ekran süresi 1 saatten az olmalıdır. 6 yaş ve üzeri çocuklar için ise ekran süresi miktarı ailelerin takdirine bağlıdır ancak ebeveynlerin içeriği denetlemesi ve sınırlamalar koyması önemlidir.

Yaz Tatili
Yaz Tatili

Ekran Süresi Yönetimi ve Eğitim Destekleyici Rolü

Kaliteli içeriklerin tercih edilmesi ekran süresinin diğer aktiviteleri olumsuz etkilememesi ve uyku düzenini bozmaması önemlidir. Her çocuğun ihtiyaçları farklı olduğundan ebeveynler çocuklarının gelişimine uygun bir şekilde ekran süresini yönetmelidir. Yaz tatilinde ders çalışmak çocuğun ihtiyaçlarına bağlı olarak planlanmalıdır. Dinlenme yaratıcılık sosyal becerilerin geliştirilmesi gibi farklı deneyimlere de zaman ayrılmalıdır. Ebeveynler çocuklarının eğitimine destek olmalı iletişimi açık tutmalı ve ilgi alanlarını desteklemelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Uzmanlar Uyarıyor! Yaz Tatilinde Çocuklara Dikkat

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin