Yüzlerce Silahla Yakalandılar! Cezaları Belli Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’de kaçak silah imalatı ve ticareti yapılan iş yerlerine düzenlenen baskında yüzlerce silah ve silah yapımında kullanılan malzemelerle yakalanan 16 sanığa, zincirleme şekilde ‘Silah ticareti ve kaçakçılığı’ suçu işlendiği belirtilerek, 26’şar yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Tutuklu 9 Sanık, 15 Şubat 2023’te Tahliye Edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Kocaeli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Kocaeli ve diğer farklı illerde ikamet eden kişilere yönelik silah imalatı ve ticareti yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 15 Mart 2022’de polis ekipleri tarafından belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar yapıldı. 16 kişinin gözaltına alındığı operasyonda çok sayıda el yapımı silah ve silah yapımında kullanabilecek araç-gereç, silah üretiminde kullanıldığı değerlendirilen makineler ile silah parçaları ele geçirdi.

Üretim İçin İş Yerleri Kiraladılar

Cumhuriyet savcısı tarafından olaya ilişkin iddianame hazırlandı. İddianamede, S.O., H.H. ve Ş.H.’nin silah ustası oldukları, el yapımı silah üretmek maksadıyla birçok işyerini kiraladıkları ve burada metal malzemeleri işleyerek, el yapımı tabanca yapımında kullanılmak üzere hazır hale getirdikleri silah alt gövdesi, silah üst kapak sürgüsü ve silah namlusu gibi tabanca metal malzemelerinin ürettikleri belirtildi.

Silah Parçalarını Birleştirdiler

Üretimleri tamamlanan, el yapımı tabanca yapımında kullanılan silah alt gövdesi, silah üst kapak sürgüsü, silah namlusu gibi parçaları birleştirerek el yapımı silah halini alması için silah ustaları olduğu belirtilen H.Ö., F.Ö. ve M.A. tarafından satın alındığı, E.A.’nın silah parçalarını birleştirmek suretiyle silah imalatı yaptığı değerlendirilen Kartepe ilçesinde bulunan evindeki atölyede, A.S.S. ile birlikte hareket ederek parça başı belli bir ücret karşılığında anlaşmak suretiyle şüpheliler S.,H. ve Ş.’den almış olduğu silah parçalarını birleştirdiği iddianamede yer aldı.

Yüzlerce silah ele geçirildi
Yüzlerce silah ele geçirildi

Tüm Şüpheliler İrtibat Halinde

Dosyada bulunan tüm şüphelilerin birbirleri ile irtibat halinde olduğunu ve birlikte hareket ettiklerini vurgulanırken suçun zincirleme şekilde işlendiğini belirtildi.

Yapılan aramada 2 adet tabanca, 2 adet şarjör ve 2 adet fişek ele geçirildiği ifade edildi. İddianamede ayrıca D.D.’nin bir petrol istasyonunda Y.Y. aracılığıyla 7 bin 500 TL karşılığında 2 adet silahın İ.G. tarafından satıldığı ve bu silahların ise İ.G. tarafından K.G.’dan alındığı ifadeleri yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yüzlerce Silahla Yakalandılar! Cezaları Belli Oldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin