Zam Oranı Görüşmelerinde Son Durum! Yine Uzlaşamadılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin kamu sektöründe 2024 ve 2025 yılları için öngörülen zam oranlarında, Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen arasında uzlaşma sağlanamadı.

Oransal Zam Ve Diğer Tekliflerde Anlaşmazlık

Taraflar arasındaki görüşmelerde, oransal zam ve diğer tekliflerde anlaşmazlık yaşanırken, 11 farklı hizmet kolunda ise anlaşma sağlandı.

Uzlaşmanın Sağlanamazsa Hakem Kurulu’na Gidilecek

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve yetkili sendikaların liderleri, 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na gelerek görüşmelere başladı. Ancak görüşmeler sonucunda oransal zam ve bazı tekliflerde uzlaşma sağlanamadığı açıklandı. Ali Yalçın, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, uzlaşmanın sağlanamadığı durumlarda Hakem Kurulu’na başvuracaklarını belirtti.

11 Hizmet Kolunda Mutabık Kalındı

Yalçın, görüşmelerde 11 hizmet kolunda mutabık kaldıklarını ve 7’nci Dönem Toplu Sözleşmesi’nin sonuçlandığını ifade etti. Oransal zam konusunda uzlaşma sağlanamadığı için bu konunun Hakem Kurulu’na taşınacağını açıkladı. Ancak, genel toplu sözleşme kapsamında oransal zammın dışındaki konularda ve 11 hizmet kolunda anlaşma sağlandığını da vurguladı. Yeni ve revize edilmiş maddelerle 11 hizmet kolunda toplu sözleşme mutabakatı sağlandığını belirtti.

Enflasyon Karşısında Çalışanları Ezdirilmeyeceğini Belirtti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kısmi bir uzlaşmayla 11 hizmet kolunda anlaşma sağlandığını ve kamu görevlilerine hayırlı olmasını dilediğini ifade etti. Bakan Işıkhan, hükümetin enflasyon karşısında çalışanları ezdirmemeye özen gösterdiğini ve bu çerçevede adımlar attığını belirtti. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın liderliği altında, ülkenin yüzyılının gerektirdiği bir süreç içerisinde hareket ettiklerini ve çalışanları enflasyonun altında etkilenmeye çalıştıklarını vurguladı.

Zam oranında anlaşamadılar
Zam oranında anlaşamadılar

2024 Ve 2025 Yıllarında Kamu Sektöründe Yapılması Gereken Zam Oranları

2024 ve 2025 yıllarında kamu sektöründe yapılması gereken zam oranları konusunda taraflar arasında anlaşmazlık yaşanması nedeniyle oransal zam konusu Hakem Kurulu’na taşınırken, 11 hizmet kolunda ise toplu sözleşme konusunda anlaşma sağlandığı bildirildi. Tarafların çalışanların enflasyona ezilmesini engelleme konusundaki çabaları vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Zam Oranı Görüşmelerinde Son Durum! Yine Uzlaşamadılar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin