3 Bin Rakımdaki Buz Gölüne Gittiler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Çatak ilçesinde bulunan ve el değmemiş doğasıyla ünlü olan Kırabet Dağları’nda yer alan 3 bin rakımlı Fatma Hatun Buzul Gölü, doğaseverlere unutulmaz anlar yaşatıyor. Vadi Doğa Spor Kulübü üyeleri, bu doğa harikası gölü ziyaret ederek, kendilerine özgü fotoğraflar çekme fırsatı buluyor. Çatak ilçesindeki Kırabet Dağları’nda bulunan Fatma Hatun Buzul Gölü, büyüleyici doğal güzellikleriyle doğaseverleri cezbediyor.

Kırabet Dağları’ndaki El Değmemiş Doğasıyla Büyüleyici Bir Göl

Vadi Doğa Spor Kulübü’ne üye 21 doğasever, önce araçlarla belli bir noktaya kadar gittikten sonra yaklaşık 2 saat süren bir yürüyüş gerçekleştiriyor. Doğaseverler, İsviçre Alpleri’ni andıran göl çevresinde dolaşıp piknik yapma imkanı bulduktan sonra, gölün önünde hatıra fotoğrafları çektiriyor. Vadi Doğa Spor Kulübü Başkanı Ömer Demez, geçen yıl bir çobanın kendilerine gönderdiği fotoğraflar sayesinde bu gölü keşfettiklerini ve bu yıl ilk defa tur düzenlediklerini belirtiyor. Demez, “Geçen yıl bir ekip olarak gelip gölün çıkış rotasını belirledik. Bu yıl ise 21 kişilik bir grupla buzul gölüne etkinlik düzenledik.

3 bin rakım
3 bin rakım

Vadi Doğa Spor Kulübü Üyeleri, Fatma Hatun Buzul Gölüne Unutulmaz Bir Ziyaret Gerçekleştirdi

Gölün doğası gerçekten muazzam. Şu anda gölün üst kısmında kış, alt kısmında ise ilkbahar mevsimi yaşanıyor. İki mevsimi aynı anda deneyimleme fırsatı buluyoruz. İlerleyen zamanlarda buraya vatandaşların İsviçre Alpleri’ne gittiği gibi gelmeleri için çaba göstereceğiz. Gölün koruma altına alınıp turizme kazandırılması gerekiyor. Burası tam bir doğa harikası” şeklinde konuştu. Göle gelen doğaseverlerden İrem Şemin ise, “Bu yer gerçekten doğa harikası. İnanılmaz bir manzarası ve doğası var. İlk defa bu kadar güzel bir yere geldim. Yukarıda kış yaşanırken göl bölgesi ise bahar mevsimini yaşıyor” dedi.

Koruma Altına Alınıp Turizme Kazandırılması Gereken Doğa Harikası

Fatma Hatun Buzul Gölü, doğal güzellikleriyle büyüleyen bir nokta olup, gelecek dönemlerde daha fazla turistin ilgisini çekmesi beklenmektedir. Bölgenin koruma altına alınarak turizme kazandırılması hedeflenmektedir. Bu doğa harikası yer, ziyaretçilere eşsiz deneyimler sunmaktadır. Muhteşem bir atmosferde piknik yapma, yürüyüş yapma ve doğanın tadını çıkarma fırsatı sunuyor. Fatma Hatun Buzul Gölü, doğaseverler için kaçırılmayacak bir destinasyon olma özelliğini taşıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
3 Bin Rakımdaki Buz Gölüne Gittiler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin