4 Kişinin Ölümüne Sebep Olan Sürücü Tahliyesini İstedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şubat ayında Bursa’da meydana gelen kazada 4 kişinin ölümüne sebep olan sürücü Özlem Savun’ın davası görülmeye başladı. 15 yıldır araç kullandığını ifade eden Özlem Savun, ‘’Çocuklarım perişan durumda tahliye olmak istiyorum’’ dedi.

İstanbul-Bursa Otoyolu’ndaki Selçukgazi Tüneli’nin çıkışında 5 Şubat’ta meydana gelen kazayla ilgili dava süreci başladı. Özlem Savun tarafından kullanılan 34 ZM 9005 plakalı araç yoldan çıkarak bariyere çarptı. Aynı şeritte daha önce kaza nedeniyle duran Yakup Terzi tarafından kullanılan 34 KT 1194 plakalı araca ve yarım amacıyla orada duran Bünyamin Sivri tarafından kullanılan 34 BLK 062 plakalı araca vurdu.  Özlem Savun’un kullandığı aracın diğer araçlara çarpması nedeniyle kaza meydana geldi. Kaza sonucu Cansu Bağış, Serpil Terzi, Naz Terzi, Betül Nur Terzi olay yerinde vefat etti. Yakup Terzi, Bünyamin Savun, Özer Yağır Savun, Sercan Çalık, Reyhan Mahmasahatova ve Özlem Savun ise yaralandı.

Polis Hız Tespiti Yaptı

5 Şubat’ta meydana gelen kaza sonucu yaralananlar tedavi için Bursa Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Emniyet güçleri tarafından yapılan inceleme sonucu Özlem Savun tarafından kullanılan otomobilin hız tespiti yapıldı. Özlem Savun’un kullandığı otomobilin hızının 135 olduğu belirlendi. Yağış nedeniyle kayganlaşan otoyolda direksiyon hakimiyetini kaybettiği tespit edildi. Özlem Savun’un tedavisinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmasına karar verildi.

Sürücü İçin 15 Yıl Hapis İstendi

Bursa 8’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcılık tarafından sürücü Özlem Savun için ‘’taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak’’ suçundan dolayı 15 yıl hapis cezası istendi. Tutuklu yargılanan Özlem Savun ilk duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Yıllardır otomobil kullandığını ve çok dikkatli olduğunu belirten Özlem Savun, ‘’Kazanın şokunu atlatabilmiş değilim. Kaza günü yağış başlamıştı, bu yüzden hızı düşürdüm. Çocuklarım da otomobilde bulunuyordu. Bir rahatsızlığım olduğu için normal hızda sürüyordum. Kazanın nasıl olduğunu bilmiyorum, aniden gerçekleşti. Biri 7 diğeri 9 yaşında olmak üzere iki çocuğum var. Çocuklarım perişan durumdalar ve annelerine ihtiyaç duyuyorlar. Bu yüzden tahliye edilmek istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

‘’Vahşi Bir Katliam’’

Bursa 8’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasının tamamlanmasının ardından kazada vefat eden Cansu Bağış’ın ablası Mısra Bağış gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yaşanan olayın kaza değil, cinayet olduğunu ifade eden Mısra Bağış, ‘’Sürücü çok hızlı şekilde otomobil kullandığı için bu olay yaşandı. Benim kardeşim diğer otomobilin kaza yaptığını gördüğü için olay yerinde durdu. Kaza yapan otomobili emniyet şeridine almak için uğraşıyorlardı. Özlem Savun ise 4 kişinin ölmesine neden oldu. Bu olaya kaza süsüş verilmesi mümkün değil, vahşi bir katliam yaşandı. En ağır şekilde ceza almasını istiyoruz’’ diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
4 Kişinin Ölümüne Sebep Olan Sürücü Tahliyesini İstedi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin