Bakan Tunç, AKPM’de Onaylanan Rapora Tepki Gösterdi!

Bakan Tunç
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde bir İngiliz milletvekilinin hazırladığı ve Türkiye’nin darbecilerle meşru mücadelesini hedef gösteren bir raporun oylanarak kabul edilmesini şiddetle kınıyor ve reddediyorum. Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesini hedef alan, Ülkemize yakışıksız benzetmelerle saldıran bu zihniyet, demokrasi adına kara bir lekedir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Bakan Tunç, 15 Temmuz darbe girişimiyle demokrasi, hukuk devleti ve milli iradeye yönelik bir saldırı gerçekleştiren FETÖ mensuplarına karşı bağımsız yargının soruşturma ve kovuşturmalarının devam ettiğini belirtti.

Bakan Tunç: “Bu Hezeyanların Hiçbir Şekilde Kabul Edilebilir Bir Yanı Yok”

Bakan Tunç, söz konusu raporun, Türk hükümetinin yurtdışındaki gazetecilere ve muhaliflere yönelik baskıları gibi yanlış bir çerçeve içinde Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesini hedef aldığını ve bu durumun büyük bir talihsizlik olduğunu ifade etti. Özgürlük adına iddia edilen bu hezeyanların hiçbir şekilde kabul edilebilir bir yanı olmadığını vurgulayan Bakan Tunç, raporu destekleyenlerin demokrasi ve insan hakları düşmanı teröristlere yönelik bir tavır sergilediklerini ve gerçeklerle bağdaşmayan bir duruş sergilediklerini belirtti.

15 Temmuz’da Türk milletinin darbecilere karşı verdiği mücadeleyle dünyaya insan hakları ve demokrasi dersi verdiğini vurgulayan Bakan Tunç, darbe girişiminde bulunanların bağımsız ve tarafsız yargı önünde hesap verdiklerini ve vermeye devam ettiklerini ifade etti. Yurtdışına kaçan FETÖ üyeleriyle ilgili hukuki süreçlerin ve iade taleplerinin devam ettiğini belirtti.

Bakan Tunç, “Söz konusu milletvekilinin gerçeklerle bağdaşmayan sözde raporunu benimseyenler bu tavırları ile demokrasiden ve özgürlükten yana değil, demokrasi ve insan hakları düşmanı teröristlerden yana tavır koyarak bir garabete imza atmışlardır. Sözde rapora karşı görüşlerini ifade ederek gerçekleri ortaya koyan Milletvekilimiz Zeynep Yıldız’a da teşekkür ediyor, görüşlerini ifade etmesinden rahatsız olan İngiliz Milletvekilini kınıyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimizin tüm kurum ve kurallarıyla milletçe topyekun terörle sonuna kadar mücadele etmeye, demokrasiye, milletimizin hak ve hukukuna sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Tunç, AKPM’de Onaylanan Rapora Tepki Gösterdi!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin