Bu Kadar Vurdum Duymaz Olunmaz! Deniz Kirliliği Gören Utanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizlerdeki izmarit kirliliği, güzel Antalya’nın sıcak havalarda serinlemek isteyen turistlerin ve yerlilerin yoğun olarak ziyaret ettiği Konyaaltı Sahili’nde ciddi bir çevre sorununa neden olmuş durumda. Sahile gelen ziyaretçilerin yanlarında getirdikleri atıklar, özellikle izmaritler ve çeşitli kuru yemiş kabukları, sahil ve deniz altında büyük bir kirliliğe yol açıyor.

On Binlerce Turistin Geldiği Deniz Kötü Durumda

Konyaaltı Sahili, yaz aylarında on binlerce yerli ve yabancı turistin güneşlenip denize girdiği popüler bir tatil bölgesi. Ancak, sahilde yapılan piknikler ve atılan izmaritler nedeniyle çevre kirliliği ciddi boyutlara ulaşmış durumda. İnsanlar sahilde oturup sohbet ederken, yanlarında getirdikleri plastik ambalajlı yiyecekler ve içeceklerin atıklarını düzensiz bir şekilde bırakıyorlar. Bunlar arasında çekirdek kabukları, midye kabukları, izmaritler ve meşrubat kapakları da bulunuyor.

Deniz kirliliği
Deniz kirliliği

İzmarit Yoğunluğunu Görüntüledi

Özellikle izmaritler, söndürüldükten sonra çakıl taşları arasına gizlenmeye çalışılsa da denize ulaşıyor ve su altında da kirliliğe neden oluyor. Akdeniz Üniversitesi Sualtı Topluluğu öğrencileri, gerçekleştirdikleri dalışlarla deniz dibindeki izmarit yoğunluğunu görüntüledi ve bu durum onları şaşırttı.

AÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, sahillerin kalabalık olduğunu ve insanların yanlarında getirdikleri atıkları düzensizce bıraktığını belirtiyor. Özellikle plastik ambalajlı yiyecek ve içecekler, sahil ve denize bırakılan izmaritler zamanla denize ulaşıyor ve denizde plastik ve atık kirliliğine neden oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu Kadar Vurdum Duymaz Olunmaz! Deniz Kirliliği Gören Utanıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin