Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘’KKTC Türkleri Asla Azınlık Olmayacak’’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs’ta yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yurt dışı ziyaretlerine başladı. İlk yurt dışı gezisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı makamında ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye ve KKTC Cumhurbaşkanlarının ortak basın toplantısında ana gündem ‘’Kıbrıs Türkleri’’ oldu.

Kıbrıs sorununda Türklerin yapıcı ve sonuç odaklı olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘’KKTC’de Türkler hiçbir zaman azınlık olmamıştır ve olmayacaktır. Doğu Akdeniz’in durumu ve Kıbrıs sorununu değerlendirdiğimiz bir görüşme yaptık. KKTC’deki Türklerin taleplerinde haklı olduğu açıktır. Buna rağmen gerçekleri görmemeyiz seçenler; hatta Kıbrıs’taki tek egemen güç olmak isteyenler hayallerle avunmaktadır. Saplantılarından kurtularak, gerçeklerle yüzleşmeleri gerekir. Türklerin tüm çabalarına rağmen; Rum kesiminin uzlaşmaz tavrı nedeniyle yarım asırdan uzun süre Kıbrıs heba edilmiş oldu. 50 sene daha kaybetmeye sabrımız kalmadı. KKTC’nin tanınması halinde müzakere masasına geri dönülür’’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uyarıda Bulundu

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Kıbrıs sorununun Doğu Akdeniz’deki boyutunu da değerlendirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Türkiye, KKTC’nin haklarını ve çıkarlarını savunmayı sürdürecektir. Kıbrıs’ın ve kaynaklarının hak edildiği şekilde paylaşılması için sunulan somut çözümler müzakere masasında duruyor. Doğu Akdeniz ile ilgili konuların görüşülmesi için konferans düzenlenmesi talebimizde olumsuz geri dönüş aldı. Bizim vizyoner adımlarımız yanıt bulmadı. Türkiye, garantör ülke konumunda olarak her zaman diyaloğa öncelik tanıdı. Silahlanma faaliyeti içerisine girenler; bu adımlarının risklerini hesaplamalıdır. KKTC’deki Türklerin huzur bizim huzurumuz, güvenliği bizim güvenliğimiz anlamına gelmektedir’’ şeklinde konuştu.

‘’Türkiye, Kıbrıs Türklerinin Yanındadır’’

Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her zaman yanında olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı, ‘’Türkiye, anavatandır. İmkanlarımızla KKTC’nin yanında bulunuyoruz. Kıbrıs’taki vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden kamuya kadar her alanda Türkiye’dekilerle eşit şekilde hizmet almasını sağlamaktayız. Kıbrıs sorununun çözümü için samimiyet içerisinde çabalarımızı sürdüreceğiz. 1192 sosyal konutun inşasına başlayacağız. Aynı şekilde ulaşım hizmetleri içinde çalışıyoruz, 630 kilometreden oluşan anayol yapımı tamamlandı. Tarımsal sulama için Türkiye’den su getirilecek ve üreticilerin kullanımına sunulacak. 500 yataktan oluşan devlet hastanesinin yapılması için ihale açılacak’’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘’KKTC Türkleri Asla Azınlık Olmayacak’’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin