Deprem Bölgesindeki KOBİ’ler İçin 450 Milyon Dolarlık Finansman Projesi Tanıtıldı

KOBİ
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bakanlık binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklama yaptı. Bakan Kacır, 6 Şubat depremleri sonucunda gelir kaybına uğrayan işletmecilere destek olmak amacıyla Dünya Bankası ile birlikte hayata geçirilen finansman projesini tanıttı.

Kacır, projenin detaylarını paylaşarak şunları söyledi:

“Az hasar, orta hasar ve ağır hasar görmüş işletmelere odaklandık. KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) aracılığıyla başlangıçta Dünya Bankası’nın 450 milyon dolarlık kaynağını devreye alıyoruz. Bu, yeni bir kaynaktır ve geçtiğimiz ay ilan ettiğimiz Dünya Bankası Projesi’nden farklıdır. Çok uygun koşullarda sunulacak.”

KOBİ’ler Hasar Durumlarına Göre Kademelendirecekler

Bakan Kacır, KOBİ’leri hasar durumlarına göre kademelendireceklerini ve desteklerini bu doğrultuda yönlendireceklerini belirterek, “Ağır hasar gören işletmelere 500 bin liraya kadar destek sağlayacağız. En küçük firmalardan bir çalışana sahip olan hasar görmemiş işletmelere bile bu desteği sunacağız. 120 bin liradan 500 bin liraya kadar kaynak sağlamış olacağız. Bu desteğin devamı gelecek. Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile çalışıyoruz ve ilerleyen dönemde başka bir kaynak daha alacağız. Bu yeni bir gelişmedir ve bir ay içinde devreye alınacak. KOSGEB’in altyapısı zaten hazırdır. Bu kaynaklar sıfır faizli ve uygun koşulludur. Ödemeler, sıfır faizli ve uygun şartlarda üçüncü yılda başlayacak ve 36 ay geri ödemeli olacak. KOBİ’lerimiz için avantajlı olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, dezavantajlı grupları desteklemek amacıyla finansman fonlarının yüzde 10’u, kadınların sahip olduğu veya yönettiği KOBİ’lere ayrılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Deprem Bölgesindeki KOBİ’ler İçin 450 Milyon Dolarlık Finansman Projesi Tanıtıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin