Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından NATO’deki Liderler Zirvesi’nde panel düzenlendi. İsveç’in NATO üyeliğini değerlendiren Altun, ‘’İsveç, terörle mücadele ederken net bir tavır takınmalıdır. Aksi takdirde Türkiye tarafından üyeliğinin onaylanması mümkün olmaz’’ dedi.
11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleştirilecek olan NATO Zirvesi başladı. NATO’ya bağlı ülkelerin liderlerinin katıldığı zirvede Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından ‘’NATO Dönüşümü Paneli’’ hazırlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un video konferans ile katıldığı panelde İsveç’in NATO üyelik süreci değerlendirildi. NATO’nun işlevselliğinin artırılması için Türkiye’nin çağrıda bulunduğunu ifade eden İletişim Başkanı, ‘’NATO, uluslararası ölçekte önemli işlere imza atmaktadır. Aynı zamanda kalıcı barışın sağlanması, ülke güvenlikleri açısından motivasyon sağlamaktadır’’ diye konuştu.
‘’1952’den Beri NATO ile İşbirliği İçerisindeyiz’’
Türkiye’nin NATO’ya 1952 yılında üye olduğunu ve güvenlik konusunda önemli roller üstlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ‘’Hem tarihi birikimiz hem de askeri alandaki yeteneklerimizle uluslararası ölçekte huzura, barışa ve güvenlik hedeflerine ulaşılmasında sorumluluk üstlenmekteyiz. NATO’nun küresel alandaki işbirliği ve dayanışmada daha fazla ve yeni estrümanlarla hareket etmesi için dönüşüm yaşaması beklentisi oluştu. Bu yöndeki bir dönüşümün hayata geçirilmesi için işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.
Fahrettin Altun: ‘’İsveç’in Terörle Mücadelede Net Olması Gerekiyor’’
NATO’nun en önemli görevleri arasında terörle mücadele olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ‘’İsveç’in terörle örgütleri ile arasına mesafe koyması gerekiyor. İslami fobi ve yabancı düşmanlığı ülkemiz tarafından görmezden gelinmez’’ dedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun konuşmasına şöyle devam etti:
‘’Ülkemiz, terörle mücadele sürecinde ittifak ülkelerin desteğini görmek istemektedir. Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği sürecinde de bu konuları gündeme getirdik. Madrid’te üçlü mutabakat metni imzalandı. Bu muhtıra içerisinde terörle mücadele maddesi önem taşıyor. Finlandiya tarafından verilen sözler yerine getirildi. Bu sayede NATO üyeliği için önleri açıldı. İsveç ise muhtırada yer alan taahhütleri uygulama noktasında kararlı görünmüyor. Terör örgütleriyle arasına mesafe koymadı. Kur’an-Kerim’in yakılması, İslami fobinin artması ve yabancılara karşı düşmanlık gibi sorunlara göz yumulmasını görmezden gelemeyiz. İsveç’in NATO üyeliği noktasında şüpheye düşmekteyiz. Terör örgütlerine karşı net şekilde mesafe koyulmazsa NATO üyeliğini onaylamamız söz konusu olamaz.’’