Görme Engelliler İçin Havalimanı Projesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TAV Havalimanları görme engelli yolcuların havalimanlarında erişilebilirliklerini artırmak amacıyla WeWALK tarafından geliştirilen DANIŞ Görüntülü Destek Servisi ile iş birliği yapmıştır. Antalya Ankara Esenboğa İzmir Adnan Menderes Milas-Bodrum ve Gazipaşa-Alanya havalimanlarında başlayan uygulama sayesinde görme engelli yolcular mobil uygulama üzerinden ücretsiz betimleme ve yönlendirme desteği alabiliyorlar.

WeWALK ile İş Birliği Görme Engelli Yolculara Mobil Destek Sağlıyor

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan havalimanlarında sunulan tüm hizmetlerin tüm yolcular için erişilebilir olmasını önemsediklerini belirtti. WeWALK Kurucu Ortağı Kürşat Ceylan ise görme engellilerin erişilebilir bir dünyayı hak ettiğine inandıklarını ifade etti. İş birliği görme engelli yolcuların havalimanlarında bağımsız şekilde hareket etmelerine destek olmayı ve seyahat deneyimlerini iyileştirmeyi hedefliyor.

Erişilebilirlik Konusunda Öncülük Ederek Yurt Dışına Yaygınlaştırmayı Hedefliyor

TAV Havalimanları Türkiye’deki beş havalimanında başlattığı bu iş birliğini gelecekte yurt dışındaki havalimanlarına da yaygınlaştırmayı planlıyor. Erişilebilir seyahatin sektörde yaygınlaşmasına öncülük etmeyi ve toplumsal farkındalığa katkı sunmayı hedefleyen şirket DANIŞ partner ağına diğer şirketleri de davet ediyor. WeWALK ekibi ise DANIŞ görüntülü asistan servisiyle yapay zekâ teknolojilerini daha ileri taşıdıklarını belirtiyor. Bu iş birliği TAV Havalimanları ve WeWALK tarafından görme engelli yolculara daha erişilebilir bir havalimanı deneyimi sunmak için atılan önemli bir adımdır.

Görme Engelliler
Görme Engelliler

Antalya Ankara İzmir Milas-Bodrum ve Gazipaşa-Alanya Havalimanlarında Uygulama Başladı

DANIŞ Görüntülü Destek Servisi sayesinde görme engelli yolcular mobil uygulama aracılığıyla havalimanlarında profesyonel asistanlardan ücretsiz betimleme ve yönlendirme desteği alabilmektedir. Antalya Ankara İzmir Milas-Bodrum ve Gazipaşa-Alanya havalimanlarında başlayan uygulama görme engelli yolcuların seyahatlerinde bağımsız hareket etmelerini sağlayarak yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. TAV Havalimanları 8 ülkede 15 havalimanı işletmesiyle uluslararası alanda da erişilebilir seyahatin yaygınlaşmasına katkı sağlamayı hedeflemektedir.

İş birliği sayesinde görme engelli yolcuların seyahatlerinde eşit haklara sahip olmaları ve en iyi seyahat deneyimini yaşamaları amaçlanmaktadır. TAV Havalimanları ve WeWALK diğer şirketleri de erişilebilirlik konusunda çalışmalara katılmaya davet ederek daha kapsayıcı bir dünya oluşturma yolunda adımlar atmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Görme Engelliler İçin Havalimanı Projesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin