İngiliz Milletvekili Görevinden İstifa Etti! Ortalık Karıştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz gece, İşçi Partisi Milletvekili Imran Hussain, gölge bakanlığı görevinden istifa mektubunu yayınladı. Mektupta, 8 yıldır İşçi Partisi’nin gölge bakanlığı görevinde çalıştığını vurgulayan Hussain, son haftalarda Gazze’deki insani felaketle ilgili bakış açısının parti liderinin benimsediği tutumdan önemli ölçüde farklı olduğunu belirtti.

Hussain, mektubunda “Ben bu satırları yazarken geçen ay 1.400’den fazla İsrailli ve 10 binden fazla Filistinli sivil öldürüldü. Bu şok edici ölüm sayısı, ayrım gözetmeyen saldırılar ve Gazze kuşatmasının devam etmesiyle daha da artacak” ifadelerine yer verdi.

Rahatsızlığını Açıkladı

Milletvekili, İşçi Partisi’nin yasal olarak devam eden İsrail saldırılarına sessiz kalmasının kendisini rahatsız ettiğini söyledi. İsrail’in sivil insanlara yönelik ayrım gözetmeyen saldırılarına sunulan desteğin kabul edilemez olduğunu ifade eden Hussain, İşçi Partisi liderliğinin bu konuda adım atmamasının kendisi için artık kabul edilebilir olmadığını belirtti.

Hussain, mektubunda “Artık İşçi Partisi’nin gölge bakanı olarak hizmet etmenin anlamı kalmadı. Gazze’deki insanlar her gün vahşi şiddetle karşı karşıya kalıyor ve biz sessiz kalıyoruz. Buna daha fazla dayanamam” diyerek, görevinden ayrıldığını duyurdu.

Milletvekili, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarda çocukların ve kadınların hedef alındığını belirterek, İşçi Partisi liderliğinin sessiz kalmasının Filistin halkına yapılan haksızlıklara ortak olmak anlamına geldiğini söyledi.

İstifa Etti

Hussain’un istifası, parti içinde tartışmalara neden oldu. Ancak Hussain, İşçi Partisi liderliği ile yaptığı görüşmeler sonucunda, Filistin halkının durumuna dair İsrail’in saldırılarına karşı net bir tavır alınması gerektiği konusunda anlaşmaya varılamadığını belirterek, kararı kesinleştirdi.

İngiliz Milletvekili Imran Hussain, Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısını açıkça kınadığını belirtti. Saldırının sivillere yönelik olduğunu ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirten Hussain, “Her ülkenin kendini savunma hakkına sahip olduğuna kesinlikle katılıyorum. Ancak bu, hiçbir zaman sivillerin korunmasına ilişkin uluslararası hukuku kasten ihlal etme veya savaş suçları işleme hakkı haline gelemez” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili, savaşın insanların hayatını harap ettiğini ve öncelikle barışın sağlanması gerektiğini söyledi. Filistin halkının barış ve adalet talebini desteklediğini belirten Hussain, bölgedeki çatışmaların devam etmesinin hiç kimseye yarar sağlamayacağını ifade etti.

Hussain, İsrail-Filistin çatışmasında sivillerin korunması ve barışın sağlanması için Birleşmiş Milletler (BM) gibi uluslararası kuruluşların daha güçlü bir rol üstlenmesi gerektiğini söyledi. Bölgede kalıcı bir barışın sağlanması için diplomatik çözümlerin aranması gerektiğini vurgulayan Hussain, tarafları bir araya getirerek görüşmeler yapılmasını önerdi.

İngiliz milletvekili
İngiliz milletvekili

Milletvekili, İsrail ve Filistin liderlerine çağrıda bulunarak, yaşanan savaşın son bulması için adımlar atmaları gerektiğini belirtti. Sivillerin korunması, insani yardımın sağlanması ve barışın sağlanması için herkesin var gücüyle çalışması gerektiğini ifade eden Hussain, bölgenin barış ve istikrara kavuşması için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Hussain’un açıklamaları, İsrail-Filistin çatışması sırasında dünya genelinde artan endişeleri yansıtıyor. Uluslararası toplum, sivillerin korunması ve barışın sağlanması için İsrail ve Filistin liderlerine çağrıda bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İngiliz Milletvekili Görevinden İstifa Etti! Ortalık Karıştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin