Şehit Annesi, Psikoloji Bölümünde Okuyacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehit annesi Ayla Çiğe, Toros Üniversitesi psikoloji bölümünde eğitim alacak. 62 yaşındaki Ayla Çiğa, ‘’Okumak ve öğrenmek bana ilaç gibi geliyor’’ dedi.

 

Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa, 2016 yılında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşmüştü. Mersinli olan piyade yüzbaşının annesi Ayla Çiğa ise 62 yaşında 2’nci üniversitesini okumaya karar verdi. Oğlunun şehit düşmesinin ardından hayata yeniden tutunmaya çalışan anne Ayla Çiğa, ilk olarak aşçılık eğitimi aldı. Toros Üniversitesi’nden 2019 yılında aşçılık diplomasını alan şehit annesi, 2’nci üniversite eğitimi için psikoloji alanını tercih etti.

‘’Ayla Hanım Hepimiz İçin Örnek’’

Toros Üniversitesi’ne bağlı İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’ndeki Psikoloji bölümüne kayıt işlemlerini gerçekleştiren şehit annesi, ‘’Okumak ve öğrenmek benim ilacım oldu’’ dedi. Toros Üniversitesi’nde kayıt işlemlerini gerçekleştiren Ayla Çiğa’ya Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’da eşlik etti. Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet’in de yer aldığı heyet içerisinde İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile birlikte Rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz’de bulundu. Toros Üniversitesi’nin Rektörü Arıöz tarafından şehit annesi Ayla Çiğa’nın azim ve kararlılığının herkes için örnek teşkil ettiği belirtildi.

Şehit Annesi Duygulandırdı

62 yaşındaki Ayla Çiğa’nın okuma aşkı herkesi duygulandırdı. Eğitim ve öğretimin önemine dikkat çeken Ayla Çiğa, ‘’Öğretmen eşiyim. Yiğitcan, Hürcan ve Anacan isimlerini taşıyan çocuklarıma da her zaman eğitimin ve öğretimin öneminden bahsettim. Onlar eğitim alanında doğru yönlendirmek için çaba gösteren bir anne oldu. 2016 yılında ilk kez üniversiteye başladım. Bu süreçte hayata karşı bakış açımın değiştiğini gördüm. Üniversitenin bahçesinde gezerken dahi doğru yerde olduğumu hissettim. Bu yüzden 2’nci üniversiteyi okumaya karar verdim. Oğlumun ölümü nedeniyle çok üzülüyordum. Derslere tutunarak bu üzüntünün üstesinden geldim, benim için ilaç oldu’’ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şehit Annesi, Psikoloji Bölümünde Okuyacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Merkez Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin